VTB - Sašina 'mašina' ne staje, Džouns dominirao, Džening rešio meč!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 22.01.2017.
16:37
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Lokomotive Kubanj upisali su jedanaestu uzastopnu pobedu u regionalnoj VTB ligi zahvaljujući poenima Meta Dženinga sekund pre kraja duela sa Jenisejem.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Lokomotiva Kubanj bila je na osam sekundi od prvog poraza u VTB ligi nakon puna tri meseca, ali se Met Džening postarao da "mašina" Saše Obradovića nastavi pobedonosni niz.

Klub iz Krasnodara slavio je na gostovanju Jeniseju rezultatom 86:85 (22:21, 17:22, 25:18, 22:24) iako se činilo da će domaći sastav prekinuti pobedonosni niz ekipe koju predvodi Saša Obradović.

Osam sekundi pre kraja meča Jenisej je imao dva poena prednosti i dva slobodna bacanja, ali je Entoni Hilijard promašio oba puta i omogućio gostima da dođu do šuta za produžetak ili trijumf.

Met Džening nije oklevao, povukao je loptu ka protivničkoj polovini, namestio se na liniji 6.75 i pogodio trojku za jedanaestu uzastopnu pobedu Lokomotive Kubanj u VTB ligi.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je bivši košarkaš Partizana Kevin Džouns sa 26 poena i 4 skoka, a pratio ga je Jan Vujukas sa 14 poena i 7 skokova. Junak utakmice Met Džening postigao je 13 poena i tome dodao 6 skokova i isto toliko asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke