VTB - Lokosi poravnali, CSKA na korak od polufinala

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 07.05.2017.
17:04
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Lokomotive Kubanj iz Krasnodara izjednačili su rezultat u seriji sa Uniksom, dok je CSKA upisao i drugi trijumf protiv Astane.

Epa/Lukas Schulze
Epa/Lukas Schulze

Povezane vesti

Košarkaši aktuelnog prvaka Evrope i VTB lige, savladali su kazahstansku Astanu po drugi put. Utakmica u Moskvi okončana je rezultatom 94-74.

Ponovo je Miloš Teodosić bio na poštedi, ali to nije smetalo "Armejcima" da upišu još jedan lagan trijumf.

Rutinski su iz minuta u minut postepeno uvećavali prednost, dobili su svaku deonicu i na kraju slavil i sa komotnih 20 poena razlike.

Itudis je priliku dao svim igračima koje je poveo na meč, svi su se upisali i u listu strelaca, a prednjačili su De Kolo sa 15 i Eron Džekson sa 11 poena.

U poraženom sastavu 19 poena Roberta Laurija, po 12 su dodali Krubali i Jan Miler, dok se na 10 zaustavio Kaselakis.


Lokomotiva je nakon poraza u prvom meču, više o tom susretu OVDE, ovoga puta deklasirala Uniks. Na kraju je bilo 92-76 za ekipu iz Krasnodara.

Već na startu su Lokosi napravili dvocifren višak, dobili su prvi kvartal sa 28-18.

Do poluvremena su uspeli i da povećaju suficit i do samog kraja nisu ispuštali dvocifrenu prednost.

Najefikasniji u ekipi Saše Obradovića bio je Tejlor Ročesti sa čak 26 upisanih poena, pet manje dodao je Rajan Brekof uz čak 12 skokova.

Raspoložen je bio i Mardi Kolins sa 19 poena, dvocifren i Vujukas sa 11 poena.

U poraženoj ekipi iz Kazanja, 24 poena Kita Lengforda, 16 je dodao Voronov, dvocifreni i Anton Ponkrašaov sa 11, kao i Parahovski sa 10 postignutih poena.

U ekipi Lokomotive nije bilo bivšeg centra Partizana Kevina Džounsa, koji je na startu prvog susreta doživeo povredu leđa.

U ostalim duelima plej-ofa, Zenit je izborio plasman u polufinale, kako su slavili u prva tri meča sa VEF Rigom, a za finale će se najverovatnije boriti sa Himkijem, koji vodi 2-0 u seriji sa ekipom Jeniseja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke