VTB - CSKA odbranio titulu

Autor: Boban Filipović
sreda 08.06.2016.
19:59
Izvor: Sportske.net

Trijumfom u Kazanju u četvrtom meču finalne serije, 'Armejci' su se okitili novom, sedmom titulom u regionalnom takmičenju.

vtb-league.com
vtb-league.com

Povezane vesti

CSKA je zahvaljujući veoma dobroj igri u odbrani napravio velikih plus 14 u prvom kvartalu, ali uprkos tome nije izostala neizvensa završnica.

Najviše zahvaljujući neverovatno raspucanom Litvancu Arturasu Milaknisu, koji je ubacio čak sedam trojki u drugom poluvremenu, Uniks je u poslednjem minutu prišao na tri poena zaostatka, ali Itudisov tajm-aut je urodio plodom, Nando De Kolo uzeo stvari u svoje ruke u finišu, prvo poentirao iz solo akcije, potom vezao četiri slobodna bacanja i poveo 'Armiju' do treće pobede u finalnoj seriji - 81:74.

Podsetimo, CSKA je rutinski dobio prva dva meča pred svojom publikom, Uniks je produžio seriju pobedivši prvu utakmicu pred svojom publikom, ali za majstoricu u prestonici 'Tatari' nisu imali dovoljno snage i pre svega kvaliteta, te je serija završena rezultatom 3:1 u pobedama za najbolji tim u Evropi.


De Kolo je danas bio najefikasniji u šampionskom timu sa 16 poena, mada je čak 10 postigao sa linije penala. MVP Evrolige i VTB lige iz ove sezone je trojke šutirao očajnih 0/7.

Kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić je meč završio sa učinkom od 11 poena i po 3 skoka i asistencije za pola sata provedenih u igri.

Dvocifreni kod 'Armejaca' su bili centi Pavel Korobkov i Kajl Hajns sa po 10 poena, Demetris Nikols je bio blizu dabl-dabl učinka sa 9 poena i 7 skokova, Fridzon je ubacio 8 bez promašaja, kao i junak finala Evrolige, kapiten Viktor Hrijapa koji je pogađao veoma važne šuteve u finišu.

Kod Uniksa ubedljivo najbolji pomenuti Milaknis sa 23 poena, Kit Legford je brojao do 16, Anton Ponkrašov je ubacio 11 poena i imao 8 asistencija.

Moskovskom CSKA je ovo sedmi trofej u VTB ligi, peti u nizu, njihova dominacija regionom se nastavlja, a kraj joj se ne nazire.

Sve u svemu sjajna sezona za četu Dimitrisa Itudisa, nakon dugo čekanog trofeja u Evroligi, potvrđen je primat u VTB ligi.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke