VTB - CSKA i Nižnji vežbali za TOP 16

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 21.12.2014.
17:17
Izvor: Sportske.net

U regionalnoj VTB ligi u nedelju je na programu bio derbi susret dva najkvalitetnija sastava koja će u nastupajućem periodu imati prilike da odmere snage i u TOP 16 fazi Evrolige.

vtb-league.com
vtb-league.com

Povezane vesti

Vikend na izmaku obeležio je u VTB ligi duel u Novgorodu gde je neporaženi Nižnji ugostio moskovski CSKA.

Tim bivšeg košarkaša Partizana Terensa Kinsija do danas je imao skor 10-0 ali je nezadrživi CSKA prekinuo niz kluba iz Novgoroda ubedljivim trijumfom rezultatom 59:84 (13:13, 22:29, 12:20, 12:22).

Neizvesnost po pitanju pobednika trajala je samo desetak minuta a onda su "Armejci" ubacili u viši stepen prenosa i trasirali put ka ubedljivom trijumfu, jedanaestom u regionalnom šampionatu.

Za branioca titule nije nastupio povređeni Miloš Teodosić ali je u odsustvu srpskog plejmejkera Francuz Nando De Kolo upisao još jednu sjajnu partiju.

Sa 13 postignutih poena reprezentativac Francuske predvodio je grupu igrača sa dvocifrenim učinkom u kojoj su se našli Andrej Vorontsevič (11 pts), Soni Vims (11 pts), Aron Džekson (10 pts) i Manučar Markoišvili (10 pts).

Nižnji je u svojim redovima imao samo dvojicu raspoloženih igrača što je i rezultiralo prvom ovosezonskom porazu. Trejsi Tompkins ubacio je 15 a Terens insi 11 poena.

Ne treba zaboraviti da su košarkaši Nižnjeg ušli u današnji derbi ispraženjeni nakon borbe za TOP 16 koju su uspešno končali.

Upravo će dva tima koja su se danas sastala u VTB ligi ponovo ukrstiti koplja u TOP 16 fazi Evrolige pošto se i Nižnji i CSKA nalaze u grupi "E".

Danas je na programu bilo još nekoliko duela u regionalnoj VTB ligi a onaj između Jeniseja i Nimbruka obeležila je nova sjajna partija našeg Save Lešića.

Bivši krilni centar kragujevačnog Radničkog predvodio je domaći tim do nove pobede sa 16 postigutih poena i 5 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Alan Ford
Sunday, 21.12.2014
19:10

Napravis 10-0 u ligi i onda udaris u zid! TRAS!!! (-25 na svom terenu) :)))