VTB - 'Armija' spasila čast evroligaša

Autor: Boban Filipović
nedelja 13.03.2016.
16:29
Izvor: Sportske.net

CSKA bez tri glavna igrača slavio na gostovanju u Sibiru, dok su Himki i Lokomotiva Kubanj pretrpeli poraze...

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Himki nije uspeo da se oporavi od poraza od Laboral Kuće u 10. kolu Top 16 faze Evrolige u Vitoriji, pošto je danas poražen na svm parketu od Uniksa iz Kazanja.

Gosti iz Tatarstana su slavili u prestonici rezultatom 90:85 nošeni fenomenalnim Kitom Lengfordom koji je ubacio 38 poena svom bišem klubu! Raspucani Amerikanac je odličnu podršku imao u grčkom reprezentativcu Kosrasu Kajmakogluu koji je postigao 18 poena i imao 8 skokova.

Klub iz Podmoskovlja je bio oslabljen neigranjem Džejmsa Augustina, a najbolji utisak od svih Kurtinajtisovih pulena ostavio je Džoš Bun koji je imao impresivan dabl-dabl učinak od 26 poena i 14 skokova.

Bekovi Himkija su podbcili u šutu, Šved je pogodio samo 3 od 13 pokušaja iz igre, Rajs 5 od 13, Koponen 3 od 8, Dragić 1 od 4...

Moskovski CSKA je bez udarnog trija, Teodosić - De Kolo - Hajns, savladao Jenisej kao gost sa 96:81 i tako donekle zalečio rane posle bolnog poraza u 'Blaugrani' od Barselone u Evroligi.

Džoel Frilend je bio najbolji kod 'Armejaca' sa 26 poena i 5 skokova. Dobru podršku imao je u Koriju Higinsu koji je brojao do 18.

Lokomotiva Kubanj nije uspela da se oporavi od poraza od Fenerbahčea u Krasnodaru, pošto je poražena na gostovanju Nižnjem u Novgorodu rezultatom  96:91.

Dmitrij Hvostov sa 26, Viktor Rad sa 22 i Ivan Strebkov sa 20 poena su vodili Nižnji do pobede.

Fenomenalni plej Lokosa Malkolm Dilejni je koketirao sa trip-dablom, ubacio je 24 poena, imao 8 asistencija i 7 skokova, Kris Singlton je bio veoma inspirisan i meč završio sa 29 poena, Met Džening je namestio ruku i brojao do 20, ali nije bilo dovoljno.

Kod gostiju se i te kako osetilo odsustvo Entonija Rendolfa, a pobacio je i Viktor Klaver koji je postigao samo 6 poena.


Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke