Vreme je za Partizanov povratak u Evroligu?

Autor: Darko Mitrović
utorak 17.03.2015.
18:07
Izvor: Sportske.net, abaliga.com

Ključne borbe za plasman u Evroligu tek predstoje, i to već od narednog vikenda, kada ćemo saznati konačan redosled ekipa koje će igrati u plej-ofu ABA lige.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

A u susret najvažnijem delu sezone i konačnom raspletu, jedan od najboljih košarkaša Partizana ove sezone Milan Mačvan odgovarao je na pitanja navijača na sajtu ABA lige.

Naravno, jedno od pitanja na koje odgovor nestrpljivo čekaju navijači Partizana, jeste da li će crno-beli ovog proleća obezbediti plasman u najjače evropsko takmičenje, posle jednogodišnje pauze.

Milan Mačvan je optimista u tom pogledu, a takođe naglašava i da Evroliga nije ista bez Partizana u tom takmičenju.

''Nadam se da će Partizan igrati Evroligu jer mu je tamo i mesto i to takmičenje nije isto bez Partizana i čuda koje je on pravio u Evroligi'', poručuje Mačvan.

Sjajni košarkaš crno-belih i jedan od glavnih aduta u pohodu na Evroligu, takođe ističe i svoju veliku ljubav prema ovom klubu, što je i jesenas dokazao, kada se vratio u Partizan u najtežim trenucima kroz koje je klub prolazio.

''Moja ljubav prema Partizanu je velika i šanse da ostanem ili da se vratim ako odem negde uvek postoje, ako klubu bude potrebna moja pomoć'', naglasio je Mačvan.

O treneru Dušku Vujoševiću, naravno, sve najbolje. Mačvan naglašava da je trofejni trener Partizana najbolji sa kojim je do sada imao prilike da sarađuje.

''Radio sam sa dosta dobrih trenera u karijeri i to je velika sreća. Mislim da je najbolji onaj koji ima najviše trofeja - Dule. U budućnosti bih voleo da saradjujem sa Željkom Obradovićem ako mi se ukaže prilika'', otkriva Mačvan.

Što se tiče ostalih tema, Mačvan je potvrdio da je Boris Dalo najduhovitiji košarkaš Partizana, da je mladi Vanja Marinković najvredniji na treninzima, a veruje i da će novajlija Džoš Akojon postati najbolji plejmejker ABA lige.

Naravno, neizbežno je bilo i bar jedno pitanje vezano za Crvenu zvezdu. Pojedine navijače je interesovalo da li bi ikada Mačvan zaigrao u Zvezdinom dresu.

''Ne razmišljam o tome, njih poštujem kao i svakog drugog protivnika'', poručio je Mačvan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jug Grobarima Revolt
Tuesday, 17.03.2015
19:11

Macvane, moze Zeljko jednom ponovo da dodje za trenera pa da opet budemo na tronu!