Vratio se Kajri, Vučević i Jokić igrali odlično, ostali praznih šaka!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 21.12.2015.
08:30
Izvor: Sportske.net

Vest večeri je Irving koga smo videli posle šest meseci na parketu. Partije Jokića i Vučevića bez efekta...

Beta/AP Photo/Ben Margot
Beta/AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

U centru pažnje u Klivlendu bio je povratak  Kajrija Irvinga na parket posle šest meseci.

Teško da možete zamisliti lakšeg protivnika za zagrevanje od Filadelfije. Domaćin je slavio, Kajri je ubacio 12 poena, igrao je 17 minuta.

Lebron je dodao 23,  ovo je za Filadelfiju deseti poraz u nizu od one pobede protiv Lejkersa, jedine ove sezone.

Crnu seriju prekinuo je Milvoki. Nakon 12 poraza u nizu u gostima slavili su u Arizoni. U tim se vratio Greg Monro, sa njim su stvari drugačije. Centar Baksa je ubacio važne poene dvadesetak sekundi pre kraja što je prelomilo meč. Kris Midlton je 11 od ukupno 26 poena dao u poslednjoj četvrtini. Na drugoj strani Teletović slab, jedna trojka iz šest pokušaja.

Kings Rockets Basketball

I Sakramento je prekinuo niz poraza na strani. Doduše on je bio mnogo manji nego Milvokijev, nakon četiri poraza su trijumfovali u Kanadi. Rondo je ubacio 19 poena, imao 13 asistencija, to je njegov četvrti dabl-dabl u nizu.

Iako Bugi Kazins nije bio sjajan sa 15 poena, imao je 9 skokova i 4 blokade, odradio lavovski deo u odbrani. Toronto je meč izgubio na početku, tada su dozvolili seriju 17:2 i mada su prepolovili prednost rivala do poluvremena, gosti iz Kalifornije su mnogo lakše nego što se očekivalo dobili utakmicu.

Raspucao se Kajl Korver, ubacio je 13 od 19 poena u poslednjoj četvrtini, Orlando se upravo bojao da će jedan od najbolkjih šutera trojki u ligi namestiti ruku baš na Floridi. To se i desilo, Atlanta je slavila, na drugoj strani nisu bila dovoljna 20 poena Nikole Vučevića. Crnogorac je uhvatio i 11 lopti, imao 4 asistencije.

Pelicans Warriors Basketball

Iako bolestan Entoni Dejvis je predvodio Pelikanse do pobede u Koloradu. Ubacio je 27 poena, ali je posle prve četvrtine morao u svlačionicu na infuziju. Vratio se u poslednjem periodu i prelomio meč. Četiri puta je postizao koš po faulom, na kraju je to i presudilo.

Kod Nagetsa Vil Barton 32 poena, 10 skokova i 6 asistencija, Jokić je postigao 13, uz 3 skoka i 2 asistecnije, blokadu, promašio je samo dva šuta.

Ali, loša odbrana je skupo koštala Denver koji je u velikoj krizi, a kouč Meloun tvrdi da ya 15 godina u NBA nikada nije video da je jedan tim tako loše odigrao odbranu.

U prva dva meča dana, u matine terminima Minesota je odnela pobedu iz Bruklina, dok je Majami savladao Portland. Izveštaje sa tih mečeva možete pročitati ovde.

Rezultati:

Bruklin - Minesota 85:100
Majami - Portland 116:109
Klivlend - Filadelfija 108:86
Feniks - Milvoki 95:101
Toronto - Sakramento 94:104
Orlando - Atlanta 100:103
Denver - Nju Orleans 125:130

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke