Voriorsima dosta četvrtina, Ras ne mari za tripl-dabl, važno da pobeđuje!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 12.12.2016.
08:23
Izvor: Sportske.net

Noćas odigrano pet mečeva Bjelica povređen, Bobi zakucan za klupu u blamiranju Pistonsa. Vestbuka baš briga što nije stigao Čembrlena, nagrada je pobeda. Lejkersi se kompletirali bez efekta, Pelikansi prekinuli niz poraza u Arizoni.

BETA/AP Photo/Michael Conroy
BETA/AP Photo/Michael Conroy

Povezane vesti

Ista stara priča, mirisalo je na pobedu Minesote, a onda se sve raspalo u poslednjoj četvrtini. Serijom od 25:4 je Golden Stejt doveo stvari na svoje mesto i naneo "Vukovima" četvrti poraz u nizu.

Stef Kari je ubacio 22 poena, imao 0 asistencija, samo jedna dobra četvrtina bila je dovoljna za pobedu gostiju koji već dugo, 111 utakmica nisu izgubili dva meča u nizu. Posle poraza od "Grizlija" alarm je upaljen i tim je odgovorio na pravi način u finišu. Kod Timbervulvsa nije bilo Bjelice, Tauns, Vigins i Lavin su dali po 25 poena, ali kada su gosti dodali gas sve je brzo bilo gotovo.

Detroit se propisno izbrukao u "Motor-sitiju" protiv Filadelfije, ostali su na 79 poena. Siksersi su napravili iznenađenje večeri, a MekKonel je uz 12 poena, 10 skokova, imao i 9 asistencija. Bila je to partija karijere momka koji nije draftovan sa Arizone, vodio je uz Kovingtona i Iljasovu ekipu do velike prednosti u prvom poluvremenu, a sve što su Pistonsi uspeli da urade je da se spuste na -9 u jednom trenutku u poslednjoj četvrtini. Ipak, gosti koji su odigrali verovatno i najbolju partiju u sezoni su lako priveli posao kraju. Marjanović je meč presedeo na klupi, Dario Šarić ubacio 4 poena za goste.

Ovakve stvari više prijaju Rasu Vestbruku. Nije stigao Čembrlena, ali je Oklahoma savladal Boston. Ubacio je 37 poena, imao 12 skokova i 6 asistencija u tesnom trijumfu Tandera. Našao je ritam u šutu, manje asistirao, a pravu pomoć imao je u gotovo perfektnom Adamsu koji je ubacio 16 poena, Kanter je dodao 14. Seltiksi su kontrolisali do prvog poluvremena, spustili Oklahomu na najmanje poena u sezoni, 39. U drugom delu si imali i +13, ali na kraju smo videli preokret. Vestbruk je sa tri poena i asistencijom doveo tim na prag pobede, Markus Smart imao šuz za produžetak, nije vredelo, pobeda je ostala domaćinu.

Produžetak u Arizoni, radovali su se Pelikansi i pored 32 Erika Bledsoa. Dejvis je imao loše veče, ubacio 14, ali je DžejRu Holidej po povratku na parket nakon povrede bio odličan sa 23. Junak pobede bio je Tim Frejzet koji je uz 14 poena, imao po 11 skokova i asistencija, Pelikansi su se vratili sa -15 i na krajum posle produžetka prekinuli niz od pet poraza.

I na kraju, pobeda Niksa nad oslabljenim Lejkersima. Njujork se gostio na Pacifiku, sjajna partija Porzingisa, Letonac je uz 26 poena, imao 12 skokova i čak 7 blokada, Derik Rouz je ubacio 25 poena nakon povratka posle povrede, sada su Niksi na 14-10 ovo je njihov najbolji rezultat u sezoni, četiri pobede iznad polovičnog učinka. Inače, u tim Lejkersa se vratio D'Anđelo Rasel, kao i Nik Jang, nije pomogli, mladi plej je dao samo tri poena, njegov tim ne zna za pobedu u decembru, posle dobrog starta sezone.

LA Lejkers - Njujork 112:118
Feniks - Nju Orleans 119:120
Oklahoma - Boston 99:96
Minesota - Golden Stejt 108:116
Detroit - Filadelfija 79:97

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Otac
Monday, 12.12.2016
15:05

Kari je imao 9 asistencija, pretpostavljam sa ste greskom pritisli 0 umesto 9