Voriorsi preživeli Grka, Klipersi Vejda, "Grizliji" rastrgli Bjelicu i kompaniju!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 20.11.2016.
09:07
Izvor: Sportske.net

Golden Stejt se čupao u Milvokiju, Dvejn Vejd baš namučio domaćina u El-Eju. "Vukovi" bez nade u Tenesiju, kod Bobija ništa novo.

Beta/AP Photo/Bruce Kluckhohn
Beta/AP Photo/Bruce Kluckhohn

Povezane vesti

U prvom meču dana, oslabljena Juta nije uspela da iznenadi Hjuston koji je kao i obično predvodio Džejms Harden. "Bradonja" je ubacio 31 poen, imao 10 skokova, Klint Kapela je ubacio 20 koševa, najviše u karijeri, za Jutu je ovo bio treći poraz u nizu, nakon šest pobeda u prvih osam mečeva sezone. Harden je presudio trojkom šezdesetak sekundi pre kraja, Roketsi su otišli na dvocifrenu prednost i to je bilo sve u Teksasu. Očigledno "Džezerima" ne ide bez Fejvorsa i pleja Hila.

Bjeličina Minesota se loše provela u Tenesiju, zaustavljeni su na 71 poen, naš igrač je realizovao samo dva bacanja, uz četiri promašaja iz igre. Imao je malu minutažu, "Vukovi" nisu imali rešenje u napadu, nisko procenti, dosta grešaka, jasno da je ovo njihova najgora partija u sezoni. "Grizliji" su gvozdenom odbranom sveli Viginsa na 7 poena, u proseku ove sezone postiže 27.4.

Dvejn Vejd je baš mučio Kliperse, ubacio im je 28 poena, ali su Bulsi zaustavljeni na Pacifiku. Mirisalo je na pobedu, no u poslednjoj četvrtini je tajno oružje Klipsa bio Moris Spejts. On je u poslednjem periodu dao 11 od ukupno 16 poena, uhvatio ključnu loptu u poslednjem minutu i asistirao Krofordu. Tada je domaćin otišao na dva poseda prednosti, brzo je bilo gotovo. Grifin nastavlja sa odličnim partijama 26 poena, 13 skokova, Čikago je loše odigrao završnicu, nisu pogodili ništa sem bacanja, iznervirani kouč Hojberg je isključen u poslednjim sekundama.

Voriorsima nije bilo lako u Milvokiju, ali su ipčupali pobedu, Durant je ubacio 33 poena, ovo je sedmi trijumf u nizu za Golden Stejt. Na drugoj strani, Antetokumpo 30 poena, ali je Drajmond Grin odigrao odličnu odbranu na Grku u poslednjih 10 sekundi i sačuvao pobedu za goste.

Džoel Embid je pokazao koliko može, ubacio je 26 poena, najviše u karijeri, pa je Filadelfija savladala Sanse. Momak koji je zbog povreda prethodnih sezona prolongirao svoj NBA debi, je i pored problema sa nogoom, bio na parketu 20 minuta, ali i to mu je bilo dovoljno da presudi nepredvidivom Feniksu. Filadelfija je inače pogodiila 17 trojki i izjednačila klupski rekord.

Odličan i Dario Šarić, Hrvat je uz 10 poena, imao 7 skokova i 5 asistencija.

Majami je odneo pobedu iz prestonice, Vajtsajd je imao po 18 poena i skokova, na drugoj strani Vol 34, Vizardsima ide loše, skor 3-9 pokazuje da će teško napraviti nešto više ove sezone. Odlična partija Gorana Dragića, Slovenac je ubacio 22 poena, očigledno, njegov povratak posle nekoliko utakmica pauze mnogo znači timu sa Floride.

Dalasove muke su nastavljene baš na Floridi, desetkovani Mavsi su izgubili i deseti put ove sezone, Orlando je iskoristio odsustvo Derona Vilijamsa i Novickog i stigao do šeste pobede u sezoni. Vučević 12 poena i isto toliko skokova, ne baš impresivan šut, Rudež se nije upisao, Hezonja nije igrao.

Prvi poraz Detroita kod kuće, omrsio se Boston. Bobi Marjanović nije igrao, iako je i Bejns bio očajan, završio je bez poena. Dramond je ubacio 20 poena i imao 17 skokova, ali je u tesnoj završnici pobeda pripala Seltiksima. Al Horford je presudio po povratku na teren nakon povrede.

Pelikansi su uz još jednu sjajnu partiju Entonija Dejvisa srušili Šarlot i to u produžetku. "Obrva" je ubacio 38 poena, imao 16 skokova, njegov tim je dobio dve utakmice u nizu, mnogo im znači povratak Holideja. DžejRu je ubacio 22 poena, imao 9 asistencija, veliki doprinos da je i Langston Gelovej, 23 poena. U četvrtom periodu su domaći gubili sa 14 razlike, ali su Hornetsi ostali bez daha, kao da im je previše energije oduzela pobeda u derbiju sa Atlantom.

LA Klipers - Čikago 102:95
Milvoki - Golden Stejt 121:124
Memfis - Minesota 93:71
Filadelfija - Feniks 120:105
Vašington - Majami 111:114
Orlando - Dalas 95:87
Detroit - Boston 92:94
Nju Orleans - Šarlot 121:116 pr.
Hjuston - Juta 111:102

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AfricaLoF
Sunday, 20.11.2016
11:20

Klipersi su jedni od najozbiljnijih trenutno. A cini mi se da Golden Stejt na svakom mecu jeste postizao najmanje 95 poena. Tacnije, od pocetka regularnog dela sezone su postizali preko 100, a samo u jednome mecu 97. Razocaran sam onim sto pruza Denver, jer imam osecaj da trener ne zna da iskoristi potencijal igraca, dok u poslednjih nekoliko meceva gusi jokica i daje veoma cudne izjave. Lejkersi se polako vracaju.