Voriorsi potvrdili prvo mesto, Atlanta uzela odmor!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 29.03.2015.
08:58
Izvor: Sportske.net

Poznati prvoplasirani u obe konferencije, Houksi već počeli da se spremaju za plej-of. Turčin razljutio bivše klupske drugove, Mirotić okončao neverovatni mart u velikom stilu. Portland hita ka divizijskoj tituli.

Beta/AP Photo/Darren Hauck
Beta/AP Photo/Darren Hauck

Povezane vesti

Startna postava dobila je slobodan dan, Atlanta je poražena. Poklon su iskoristili Hornetsi koji i dalje gaje nadu da bi u finišu mogli do doigravanja. Nakon poraza u duplom produžetku od Vašingtona, Šarlot je savladao lidera Istoka, a Majk Budenholcer pokazao da je pravi naslednik svog učitelja Grega Popovića, makar kada je u pitanju rotacija ekipe.

Domaćina je predvodio Henderson sa 20 poena, sada Šarlot kasni za osmoplasiranim Bostonom jednu pobedu.

Rezervisti Houksa su ubacili čak 15 trojki iz 30 pokušaja (i to bez Kajla Korvera), ali to nije pomoglo.

Ono pravo čeka Hornetse u ponedeljak kada u grad stiže direktni rival Boston.

Dodajmo na kraju da je Pero Antić ubacio 3 poena za Atlantu koja će u ponedeljak dočekati Bakse.

Hawks Hornets Basketball

Zapadni lider Golden Stejt nikome ne popušta. Noćas su u Milvokiju stigli do 60. pobede i overili startnu poziciju u konferenciji. Kari i Tompson su iskombinovali 46 poena za Voriorse, sada imaju 10 pobeda više od Memfisa, do kraja regularnog dela ostalo im je 9 utakmica. Mladi tim domaćina nije uspeo da parira, tim pre što su napravili 22 greške, pa u drugom poluvremenu pobeda gostiju nije dolazila u pitanje.

Warriors Bucks Basketball

I Stiv Ker će sada odmarati, već je delio minutažu na 10 igrača sinoć, svaki je odigrao najmanje 13 minuta, do kraja regularnog dela mora da osveži ekipu. Inače, Golden Stejt je tek 13. tim u istoriji koji je stigao do 60 pobeda u prva 73 meča u sezoni.

Hornets Bulls Basketball

Golden Stejtu 60. pobeda, Njujorku 60. poraz. Niksi su nastradali u Čikagu, sjajan opet Nikola Mirotić, 24 poena, imao je i 6 skokova. Ovo je sedmi poraz za očajni Njujork, ali da ne trošimo reči na njih. Mirotić je ovom partijom zaokružio sjajan mart, u ovom mesecu je imao prosek od blizu 21 poena na 15 mečeva. Pau Gasol je ubacio 19 poena i imao 12 skokova, on je rekorder po broju dabl-dablova u ligi, ovaj je bio 48. Iza njega su Vučević i Dramond.

I dok su Niksi nadmašili prošlogodišnju ekipu već sada po broju poraza, Bulsi i pored silnih povreda stoje dobro na tabeli. Oni kasne za drugoplasiranim Klivlendom dve pobede, a imaju prednost od utakmice i po nad šampionom Atlantika Torontom, pa nam u završnici regularnog dela sledi zanimljiv rasplet na Istoku.

Thunder Jazz Basketball

Juta je uspela da nadoknadi minus od 16 poena, slavili su protiv Oklahome. Bili su jako motivisani nekim potcenjivačkim komentarima doskorašnjeg saigrača Enesa Kantera, na kraju slavlje, iako je Oklahomi meč značio mnogo više, bore se za osmo mesto u konferenciji i ulazak u plej of. Rasel Vestbruk je ubacio 37 poena, imao 8 skokova i 6 asistencija, nije pomoglo. Sada je njihova prednost nad devetoplasiranim Pelikansima smanjena na dve i po pobede. Inače, Juta je bila bez povređenog Fejvorsa, ali je odličan bio Troj Burk koji kaže da se našao u Kanterovim komentarima. Sa klupe je ubacio 22 poena i dao odlučujući doprinos pobedi.

Nuggets Trail Blazers Basketball

Portland je stigao do treće pobede u nizu, savladali su Denver, Oldridž je, uz 32 poena, imao 11 skokova. Jasno je da će Blejzersima pripasti divizijska titula, oni imaju šest i po pobeda više od Oklahome, ostalo im je 10 mečeva do kraja, Tanderu 9, potrebno je čudo da na Severozapadu vidimo drugačiji rasplet.

Kod Nagetsa, Nurkić je pogodio svih pet šuteva, završio sa 10 poena. Lovernj nije bio tako precizan, samo jedan ubačaj iz pet pokušaja, završio je sa 2 poena i isto toliko uhvaćenih lopti.

Rezultati:

Šarlot - Atlanta 115:100
Milvoki - Golden Stejt 95:108
Čikago - Njujork 111:80
Juta - Oklahoma 94:89
Portland - Denver 120:114

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke