Voriorsi najbolje u istoriji, Hjuston pobeđuje i bez "Supermena"!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 07.12.2014.
09:07
Izvor: Sportske.net

Golden Stejt napravio 12 pobeda u nizu, rekord franšize. U stopu ih prate Roketsi kojima ne smeta Hauardova pauza. Pop odmarao najbolje, protiv Minesote nije bilo problema. Rezerve Klipersa naljutile startere...

Beta/AP Photo/Nam Y. Huh
Beta/AP Photo/Nam Y. Huh

Povezane vesti

Stiv Ker je sebe nazivao idiotom zbog nekih odluka na početku sezone, sada kaže da je najsrećniji tip u NBA, prvi trenerski posao u karijeri, i upala mu je kašika u med.

Bilo kako bilo Golden Stejt igra istorijsku sezonu, dobili su 12. meč u nizu, potukli sve rekorde franšize, a i najbolji su tim NBA u gostima, imaju skor 10-1.

Na spisak žrtava dodali su noćas Čikago i zadržali prvo mesto. Goste iz Kalifornije predvodili su Drajmond Grin sa 31 poenom, Klej Tompson je dodao 24. Ništa bolje od ove utakmice ne pokazuje kako se sudbina franšize promenila. Oni su etiketirani kao gubitnici, recimo u Čikagu su dobili 6 puta za 35 godina. Stiven Keri je pobedio prvi put u Junajted Centru. Njega su sinoć "Bikovi" dobro čuvali, ali je u penal završnici otklonio svaku dilemu oko pobednika.

Kod Bulsa Gasol 22 poena, 20 skokova, Čikagu ne ide kod kuće izgubili su 5 od 7 mečeva ove sezone.

Suns Rockets Basketball

Oslabljeni Hjuston je slavio protiv Feniksa, vodili su od početka do kraja, Harden je uz 15 poena, imao 12 skokova i 7 asistencija. U prvi plan su u odsustvu Hauarda  iskočili Ariza i Pat Beverli sa po 19 poena. Na drugoj strani Dragić 13 poena, 6 asistencija. Ponovo su Sansi iskopali preduboku rupu, gubili sa 20 poena na poluvremenu, uspeli da uhvate priključak, ali ne i da naprave preokret.

Šampion je isprašio Minesotu, Popović je štedeo Dankana, Parker i Đinobili nisu ni igrali. Kori Džozef je ubacio 18 poena, Belineli 20, domaćin je imao čak 30 timskih asistencija,  ovo je bila 10. pobeda u 11. mečeva, sada sve izgleda kao i obično, posle sporijeg starta Sparsa. Timbervulvsi i dalje bez Pekovića, Vilijamsa, Kevina Martina, Rubija i Ronija Turijafa.

Pelicans Clippers Basketball

Klipersi su okrenuli rezultat protiv Nju Orleansa, dobro su počeli, a onda su rezervisti izgubili drugu četvrtinu sa 16 razlike. Bilo je ljutnje i rasprave u svlačionici, izvukli su pouke i u poslednjem periodu priveli posao kraju. Blejk Grifin je sa 30 poena, prešao brojku od 7000 u karijeri. Ovo je sedma pobeda u nizu za šampiona Pacifika. Na drugoj strani Dejvis 26 poena, ali i samo 3 uhvaćene lopte.

Još jedna pobeda Orlanda na strani, slavili su u Sakramentu, ponovo bez povređenog Vučevića. Tobijas Haris je ubacio 27 poena, Kingsi su bili ponovo bez Kazinsa, padaju nakon solidnog starta.

76ers Pistons Basketball

Sudar očajnika je pripao Filadelfiji. Pistonsi su posle produžetka stigli do druge pobede u šampionatu, savladali su Pistonse. Bilo je i komičnih promašaja, ovim timovima baš ne ide, da ne upotrebimo neku težu reč. Na kraju, Siksersi su na korak iza Detroita, koji ima pobedu više, ali je izgubio 11. utakmica u nizu. Biće to velika bitka za poslednje mesto. Pistonsi inače u produžetku nisu dali koš iz igre. Svetla tačka Karter-Vilijams 20 poena, 15 asistencija, 8 skokova.

Rezultati:

Detroit - Filadelfija 101:108 pr.
San Antonio - Minesota 123:101
Hjuston - Feniks 100:95
Čikago - Golden Stejt 102:112
Klipersi - Nju Orleans 120:100
Sakramento - Orlando 96:105

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke