Voriorsi bez milosti, Tonijeva "hiljadarka"!

Autor: Boris Jovanović
sreda 01.04.2015.
08:04
Izvor: Sportske.net

Zna se ko je gazda na Pacifiku. San Antonio stegao odbranu i poklonio Parkeru pobedu za jubilej. Atlanta meša karte, Netsi bi voleli da je regularna sezona završena prošle noći!

Beta/AP Photo/Danny Moloshok
Beta/AP Photo/Danny Moloshok

Povezane vesti

Lider nije popustio ni u Los Anđelesu. Na neki način ovo je simbolična predaja pacifičke krune. Voriorsi su savladali Kliperse, potvrdili prvo mesto, Stef Kari i Klej Tompson su iskombinovali 52 poena u pobedi gostiju iz severne Kalifornije.

Klipersi su bili na +17, ali ni to nije dovoljno da izbegnu poraz, odličan je bio Grifin sa 40 poena. Kris Pol je dodao 27. U penal završnici su sa četiri uspešna bacanja Tompson i Kari doveli najbolji tim lige do trijumfa. Prethodno je Igodala na 70 sekundi pre kraja fauliran pri šutu za tri poena. Popularni "Dre" čitave večeri nije postigao koš iz igre, ali je pogodio sva tri bacanja, tada je Voriorse odveo na dva poseda prednosti.

Klipersi su prekinuli seriju od sedam pobeda.

Pacers Nets Basketball

Ove sezone su utakmice protiv konkurenata bile razočaranje za Netse, uglavnom su gubili od direktnih rivala, ali su noćas uspeli da slave protiv Pejsersa i ponovo preuzmu osmu poziciju na Istoku.

Bruk Lopez je ubacio 24 poena, imao 11 skokova, sada im Boston gleda u leđa, a povećali su i prednost nad Pejsersima na pobedu i po. Netsi su brzo stekli prednost, ali su se gosti vratili, odličan je bio Džordž Hil sa 28 poena. Ništa još nije izgubljeno za Indijanu, ali oni večeras jednostavno moraju da dobiju Boston, kao i naredna dva meča kod kuće sa Šarlotom i Majamijem.

Hawks Pistons Basketball

Atlanta je ponovo kombinovala i izgubila u Detroitu. Majk Budenholcer je dao po 11 minuta na startu svakog poluvremena, ostatak su popunili rezervisti. Andre Dramond je ubacio 22 poena, imao 13 skokova za Pistonse koji bez obzira na ovu pobedu teško mogu do doigravanja. Pero Antić je završio bez poena.

Spurs Heat Basketball

Sparsi su u Majamiju zatvorili dobar mart u kome imaju skor 12-3. Kako se približava plej-of, šampion deluje sve bolje. Odbrana je funkcionisala na nivou koji je zadovoljio Popovića. Ovo je bila repriza finala iz prošle sezone, mada je Hit sada mnogo slabiji. To nije smetalo "specijalisti" Leonardu da nastavi sa sjajnim partijama protiv tima sa Floride.

Sećate se, on je bio MVP finala, tada je u proseku postizao više od dvadeset poena u pet mečeva bitke za prsten. Sinoć je ubacio 22 poena, imao 9 skokova i 4 ukradene lopte. Uz to je odigrao odličnu odbranu na Vejdu koji je ubacio samo 6 od 20 lopti.

Spurs Heat Basketball

Meč je bio jubilej za Tonija Parkera, njegova 1000. utakmica u regularnoj sezoni. Francuz ima na tom broju najbolji procenat uspešnosti u istoriji lige. On nije igrač sa najviše odigranih mečeva za San Antonio, ispred njega je Dankan saa 1323 meča, Sinoć je Parker ubacio 16 poena.

Majami je ostao na sedmom mestu, ali imaju samo pola pobede prednosti nad Bruklinom. Sa druge strane San Antonio je na korak od 50. pobede. Za njih je to laka stvar, poslednji put kada nisu dobili 50 mečeva, bila je 1999. Razlog je lokaut sezona, nije ni bilo 50 utakmica.

Kod Majamija Dragić 19 poena, 3 asistencije.

Bruklin - Indijana 111:106
Detroit - Atlanta 105:95
Majami - San Antonio 81:95
Klipersi - Golden Stejt 106:110

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke