Volton dobio dozvolu da pregovara o prvom samostalnom angažmanu

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 28.04.2016.
18:18
Izvor: Sportske.net

Nekoliko ekipa u NBA ligi rešilo je da u narednu sezonu uđe sa novim trenerom, a pomoćni trener Voriorsa Luk Volton, prva je meta nekolicine.

Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Golden Stejt Voriorsi su dali dozvolu svom pomoćnom treneru Luku Voltonu da pregovovara sa svojim nekadašnjim klubom, Los Anđeles Lejkersima, oko preuzimanja uloge trenera u toj ekipi.

Stiv Ker, koji je pre nekoliko dana proglašen i za najboljeg trenera lige, otkrio je u sredu veče pred, ispostaviće se i poslednji meč sa Hjuston Roketsima u prvoj rundi plej-ofa, da Lejkersi mogu da se sastanu sa Voltonom čim se pojavi pauza u rasporedu tima iz Ouklenda.

"Rekli smo Miču da je dobrodošao da razgovara sa Lukom čim se završi serija i mi dobijemo kraći odmor", izjavio je Ker o Miču Kupčaku, generalnom menadžeru franšize iz El Eja.

Izvori širom NBA lige javljaju da je Volton, koji je proveo više od osam sezona noseći dres "Jezeraša", prva meta tima iz Los Anđelesa u potrazi za zamenom Bajrona Skota, koji je otpušten u nedelju veče, nakon skora od 38 pobeda i 126 poraza tokom dve sezone koliko je na klupi tima iz "Stejpls Centra".

Pored Voltona, za mesto trenera Lejkersa su u konkurenciji i bivši trener Klivelnd Kavalirsa Dejvid Blat, kao i pomoćni trener San Antonio Sparsa Etore Mesina, a o nešto više o tome možete pročitati OVDE.

Iz Sjedinjenih Država javljaju da su i Hjuston Roketsi dobili pravo da pregovaraju sa Voltonom oko preuzimanja franšize koju su sinoć izbacili iz daljeg toka takmičenja u NBA ligi.

Volton (36) je stekao dobru reputaciju među trenerima kada je sa Voriorsima zabeležio skor od 39 pobeda i svega četiri poraza, dok je sa klupe predovdio ovu franšizu umesto Stiva Kera koji je tada bio van tima zbog dve operacije leđa.

Za mladog trenera su interesovanje pokazali i Njujork Niksi, kao i Sakramento Kingsi koji su odustali od saradnje sa Džordžom Karlom.

"Ovom momku takođe pripadaju zasluge", izjavio je generalni menadžer Voriorsa Bob Majers govorivši o Voltonu na konferenciji povodom dodele nagrade za najboljeg trenera Stivu Keru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marco Popovich
Thursday, 28.04.2016
19:58

Ma kakav Volton.... Bolji je Mesina,radio sa Gregom a i nadam se da ce preneti kalup San Antonia na Lejkerse