Vlade Divac - Povratak na mesto uspeha!

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.03.2015.
21:54
Izvor: Sportske.net

Proslavljeni sroski košarkaš i aktuelni predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac imenovan je u utorak na važnu funkciju u Sakramento Kingsima!

nba.com
nba.com

Povezane vesti

Kako je danas i zvanično potvrđeno, Vlade Divac će u narednom periodu obavljati ulogu potpredsednika Sakramento Kingsa, zaduženog za košarkaška, kao i pitanja franšize.

To konkretno znači da će Divac imati savetodavnu ulogu u stručnom štabu ove NBA ekipe, baviće se procenjivanjem talenata koji bi Kingsima mogli da budu zanimljivi, a igračima koji budu dolazili iz Evrope, pomagaće da se što pre uklope u novi sistem rada.

U prvoj reakciji posle ozvaničenja ove saradnje, Vlade Divac je izrazio veliko zadovoljstvo zbog povratka u klub u kome je tokom kigračke karijere stekao status legende, baš kao i Peđa Stojaković, zbog nezaboravnih partija pre 10-15 godina u Sakramentu.

''Velika mi je čast što sam se vratio u grad u kome sam doživeo nezaboravna iskustva. Kingsi mi uvek bili u mislima i često sam sanjao da jednog dana preuzmem ulogu u klubu i pomognem u ostvarivanju ciljeva u NBA ligi. Zahvalan sam Viveku, vlasniku kluba na pruženoj prilici da ovde ostvarim još nezaboravnih uspomena'', poručio je Divac.

Naravno, i vlasnik kluba je srpskom košarkaškom asu uzvratio lepim rečima.

''Vlade ima jedinstvenu perspektivu i globalni ugled koji će dodatno podići našu organizaciju širom sveta'', poručio je Vivek Ranadive.

Naravno, ono što je u ovom trenutku nejasno, jeste pitanje do kada će Divac obavljati i funkciju predsednika Olimpijskog komiteta Srbije.

Podsetimo, Vlade Divac je u NBA ligi nastupao 16 godina, od toga je šest proveo u Sakramentu, od 1998. do 2004, godine. Za Kingse, to su bile zlatne godine, Divac i Peđa Stojaković za to imaju ogromne zasluge, pa je prilika da se i mi podsetimo nekih upečatljivih detalja iz tog perioda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke