Vizardsi furioznom serijom srušili "Kelte", Roketsi trojkama Sparse!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 08.05.2017.
08:52
Izvor: Sportske.net

Vošington Vizardsi uspeli su da upišu i drugi trijumf na svom parketu i tako seriju vrate na početak, dok su Hjuston Roketsi nakon vraćenog brejka od strane Sparsa uspeli da upišu trijumf u svom "Tojota centru". U obe serije trenutno je 2-2.

Beta/AP Photo/Nick Wass
Beta/AP Photo/Nick Wass

Povezane vesti

Džon Vol i družina su po drugi put zaredom srušili Boston Seltikse u prestonici, ovoga puta slavili su rezultatom 121-102.

Nakon što su gubili sa 48-53, usledila je neverovatna serija Vizardsa u trećoj deonici.

Porter je na pet minuta do kraja trećeg perioda pogodio jedno polaganje i odveo Vošington na 74-53, kompletirana je bila neverovatna serija od 26-0 za domaće.

Sve je u tom trenutku bilo jasno, Seltiksi nisu imali snage za povratak nakon takve serije Vošingtona, u pomenutom periodu Vol je imao sedam poena, tri asistencija i dve ukradene lopta, Porter je dodao četiri, Moris pet poena, dok su Seltiksi uspeli da izgube čak osam lopti.

Na kraju, Vol 27 poena i 12 asistencija, Bredli Bil je jedini bio efikasniji sa 29 postignutih poena.


Ovoga puta sjajna partija i Ota Portera koji je mečzavršio sa 18 poena i osam uhvaćenih lopti, Markif Moris je upisaodabl-dabl sa 16 poena i 10 skokova, dvocifren i Bogdanović sa klupesa 13 postignutih poena.

Kod Seltiksa najefikasniji Tomas sa 19 poena, pratili su ga Rozir sa 16 i Olinik sa 14, dok je dvocifren bio još samo Al Horford sa 11 poena.

Serija se vraća u Boston, meč u "TD Gardenu" zakazan je za sredu 10. maj, od dva sata posle ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Erik Gordon
Foto: Beta/AP Photo/Eric Christian Smith

Sparsi su ovoga puta bili nemoćni u Hjustonu, teksaški derbi broj četriri pripao je Roketsima rezultatom 104-125.

Džejms Harden i družina su dokazali da zavise od pogođenih šuteva van linije za tri poena, u prvoj utakmici ove serije u kojoj su slavili pogodili su 22 trojke i lagano upisali trijumf, sinoć je bila slična situacija, 19 pogođenih šuteva za tri poena i pobeda od 21 poen razlike.

Roketsi su u poslednji period ušli sa 15 poena viška, odmah je Gordon pogodio trojku i odveo ih na plus 18, ali je sa druge strane raspoloženi Simons uzvratio istom merom.

Ipak, najbolji trojkaš sinoćnjeg duela Erik Gordon, ponovo postiže trojku i odvodi Hjuston na 97-79, ispostaviće se da je tu utakmica bila i rešena.

Sparsi nisu uspeli da ugroze prednost domaćina, pa su već od sredine deonice oba trenera koristila rezervne postave.

Hjuston je vodio od prvog do poslednjeg minuta, zasluženo došao do poravnanja u seriji, a i ovoga puta ih je predvodio Džejms Harden sa 28 poena i 12 asistencija.


Odličan učinak sa klupe Erik Gordona, upisao je 22 poena uz šest pogođenih trojki, a njih su pratili Trevor Ariza sa 16, Rajan Anderson i Lu Vilijams sa po 13 poena, dok je dvocifren interesantno bio i Bobi Braun sa 11 poena, kao i Patrik Beverli sa 10.

Loša vest je da se za oko minut provedenog vremena na pakertu, nakon četiri postignuta poena povredio Nene, videćemo da li će biti spreman za naredni, peti meč ove dve ekipe u San Antoniju.

Kod indisponiranih Sparsa najefikasniji Simons sa 17 poena, po 16 u upisali Oldridž i Lenard, dok se na 10 zaustavio Peti Mils.

Sledeći obračun ove dve ekipe zakazan je za deveti maj, dva sata posle ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Kavsi su nešto ranije "počistili" Reptorse, više o tom duelu u nastavku.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Monday, 08.05.2017
15:31

Manu vaskrsni nema druge.

avatar
Monday, 08.05.2017
15:18

nadam se da će hjuston proći jer mislim da imaju više šanse protiv golden stejta nego san antonio obzirom da se parker povredio

avatar
Amar Zornic
Monday, 08.05.2017
09:39

Tesko ide napad bez Parkera , povredio se u jako nezgodnom trenutku . Hjuston zasluzeno slavio