'Viša sila' poništila dogovor Španaca i Evrolige!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.05.2016.
22:51
Izvor: Sportske.net

Ugovor koji su predstavnici španskih klubova potpisali sa čelnicima Evrolige proglašen je ništavnim od strane Vrhovnog sportskog suda što znači da Bertomeu ne može da računa na više od tri kluba iz ACB lige.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Odlukom španskog Vrhovnog sportskog suda (CSD) ugovor između ACB lige i Evrolige proglašen je ništavnim, što znači da Đordi Bertomeu neće moći da računa na više od tri španska kluba u takmičenjima kojima rukovodi Evroliga.

Katalonski "Mundo Deportivo" prenosi da je Vrhovni sportski sud doneo odluku kojom je poništio ugovor ACB lige i Evrolige, pa se sada očekuje da FIBA ukine sve sankcije izrečene španskom Savezu.

Košarkaški savez Španije tražio je od ACB lige da odustane od ugovora sa Evroligom a kako to nije učinjeno, Savez se obratio Vrhovnom sportskom sudu koji je presudio u korist nacionalnog Saveza.

Podsećamo da su Real Madri, Barselona i Laboral Kuća potpisali ugovore na deset godina sa Evroligom, ali se ovde radi o ugovoru ACB lige koji se odnosi na jedno dodatno mesto u Evroligi od sezone 2017/2018, plus mesta u Evrokupu.

Ostaje da se vidi da li je ova informacija tačna i kako će Evroliga odgovoriti na takav rasplet događaja u Španiji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke