Vestrbruk preskočio Birda, blamiranje šampiona, noć iz snova Marka Gasola!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 26.01.2017.
08:55
Izvor: Sportske.net

Rasel Vestbruk mašina, sledeći je Vilt Čembrlen. Šta se dešava sa Kavsima? Kanađani u čudu, Mark Gasol kao iz bajke. Vejd i Batler optužuju saigrače...

AP Photo/Sue Ogrocki
AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Nevolje šampiona se nastavljaju. Ni povratak u Ohajo nije doneo olakšanje, pobedu iz Klivlenda je odneo Sakramento.

Lebron je probao da probudi ekipu posle poraza na strani, demonstrirao je i praktično na terenu, napravivši tripl-dabl, 24 poena, 13 skokova, 11 asistencija, ali nije vredelo, Sakramento je u produžetku naneo 14. poraz u sezoni Kavsima.

Egzekutor je bio Aron Alfalo trojkom je srušio favorita koji je izgubio 6 od poslednjih 8 mečeva.  Kazins je ubacio 28 poena i imao 10 skokova, Kingsi su jurili prednost domaćina i na kraju stigli do pobede.

Za nevericu zvuči podatak da je Klivlend promašio 17 od 34 bacanja. Džejms je probao da vrati trojku u produžetku, promašio, Kazins je pogodio jedno od dva bacanja i pobeda je otišla u Kaliforniju.



Ajseja Tomas je dobio duel sa Džejmsom Hardenom, Boston je srušio Hjuston. Omaleni bek Seltiksa je ubacio 38 poena i imao 10 asistencija u trijumfu domaćih, Harden je broja do 30, imao 12 asistencija, ali i 7 izgubljenih lopti. Publika je ovacijama pozdravila svog ljubimca koji je sjajnom igrom izbrisao minus sa poluvremena. Serijom poena u poslednjoj četvrtini doneo je prednost koju "Kelti" nisu ispustili. Ta serija od 13:2 je prelomila meč.

Majami je odneo pobedu iz Bruklina, odlična partija Gorana Dragića, 17 poena, po skok i asistencija su Slovencu falili za tripl-dabl. Na drugoj strani Bojan Bogdanović 17 poena. Majami je imao u finišu raspoloženog Vejtersa koji je ubacio 18 poena u poslednjoj četvrtini, gosti sa Floride su stigli -18, a Vejters ih je dokusurio trojkom u poslednjih šest sekundi. Bruk Lopez je brojao do 33, ubacio sedam trojki, rekord karijere, ali Netsi ostaju na devet pobeda i najgori su tim lige.

Nova režija Rasela Vestbruka, ovoga puta u Nju Orleansu. Plej Oklahome je napravio novi tripl-dabl, 27 poena, 12 skokova, 10 asistencija, to je njegov 60. tripl-dabl u karijeri. Preskočio je legendarnog Larija Birda na večnoj listi, sledeći je Vilt Čembrlen koji je 4. svih vremena sa 78. Pelikansi koji su iznenadili Kavse su u drugoj četvrtini ostali bez Dejvisa, "Obrva" je obnovio povredu ruke. Visoki igrači Oklahome su završili posao i Kanter i Adams su napravili dabl-dablove, Pelikansi su se vraćali u meč, ali je prednost gostiju bila prevelika.



Atlanta je nakon gorke pilule protiv Klipsa dobila u Čikagu. Džimi Batler je ubacio 40 poena, nije vredelo, on i Vejd (33 poena) su optužili saigrače da se ne bore dovoljno. Kod Houksa Milsap i Hauard su zatvorili reket. Denis Šreder je ubacio 24 poena. Serija 19:4 Atlante je okrenula meč u korist gostiju koji su dobili Bulse sedmi put u nizu.

Filadelfija je nastavila renesansu, bez Embida su dobili u Milvokiju, Nerlens Noel je odigrao još jedan odličan meč, 16 poena, 13 skokova. Filadelfija je domaćinu ubacila 72 poena u prvom poluvremenu, onda su gledali kako im se prednost topi, ali su sačuvali pobedu, iako su Baksi u jednom trenutku u poslednjoj četvrtini trojkom Delavedove poveli. Henderson je ubacio 20 poena, Šarić i Iljasova dodali po 17 za goste. Kod Milvokija Antetokumpo 17 poena, 12 skokova, 5 asistencija, ali je promašio svih sedam pokušaja za tri poena.

"Grizliji" su naneli poraz Torontu uz fantastičnu partiju Marka Gasola. Španac je Kanađanima ubacio 42 poena, rekord karijere, sa dva bacanja dokrajčio rivala, za Reptorse to je peti poraz u nizu. Gasol je postigao prvih 16 poena za svoj tim, a kako je počeo, tako je završio. Lovri je na drugoj strani brojao do 29, nije bilo DeRozana, ovo je najgora serija Toronta u poslednje dve godine.



Golden Stejt je slavio u Severnoj Karolini, Durant je ubacio 33 poena, 16 u poslednjoj četvrtini, Kari brojao do 28, na putu ka kući, Voriorsi su jurili prednost Hornetsa i ipak stigli do pobede. Tako su se delimično iskupili za iznenađujući poraz u Majamiju u ponedeljak uveče. Inače Stefu su i srednja škola i koledž odali priznanje juče u Severnoj Karolini, dobili su i mečeve koje su igrali prethodnih dana, pa se on našalio da je eto zabeležio tri pobede u isto vreme. Njegov trener sa koledža Bob MekKilop bio je kraj terena u meču sa Hornetsima.

Ovo je inače četvrti put da Stef igra pred "svojima", u proseku je postizao 36 poena protiv Hornetsa, za koje je njegov tata igrao u većem delu karijere. Osim srednje škole, on je igrao i za koledž Dejvidson u ovoj državi.

Dalas je dobio Nikse, još jedan Kari je bio odličan, Stefov brat Set je ubacio 20 poena, na drugoj strani Melo 30. I dalje se šuška o njegovom odlasku kod Lebrona u zamenu za Kevina Lova, ali to su više priče nego realna mogućnost. Mavsi igraju bolje u poslednje vreme, dobili su pet od sedam poslednjih mečeva, i dalje ne odustaju od borbe. Sasvim suprotna priča za Njujork koji je izgubio 14 od 18 mečeva.

Portland je savladao Lejkerse, Lilard je ubacio 24 poena, ovaj rival je njihova omiljena žrtva, dobili su ih 11. puta u nizu.  Kod Lejkersa je Lu Vilijams brojao do 30, sipao je trojke u poslednjoj četvrtini, ali njegov tim nije uspeo da napravi preokret. Zanimljiva situacija, Portland je okupio generaciju iz 1977. koja je osvojila titulu, među njima je bio i Bil Volton, tata Luka Voltona koji sada vodi Lejkerse. U stvari, Luk je i dobio ime po Morisu Lukasu jednom od igrača iz te šampionske generacije Blejzersa.

Portland - Lejkersi 105:98
Dalas - Njujork 103:95
Šarlot - Golden Stejt 103:113
Memfis - Toronto 101:99
Milvoki - Filadelfija 109:114
Čikago - Atlanta 114:119
Nju Orleans - Oklahoma 105:114
Bruklin - Majami 106:109
Boston - Hjuston 120:109
Klivlend - Sakramento 112:116 pr.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sasa1905
Thursday, 26.01.2017
22:54

Zverina Vestbrukovska. A ovaj Saric svaku prestupnu odigra. LOL

avatar
Malo veliki covek
Thursday, 26.01.2017
12:48

Ovaj Rasel nije normalan koliko dobro igra. Naravno kao glavni igrač ima dosta prostora, ali postići 23 triple-double u jednoj sezoni koja nije ni završena još...

avatar
lakipfc
Thursday, 26.01.2017
10:26

Mr.4th quarter dominira,ko je gledao tekmu nocas,uzivao je u igri brata Thomasa,kad krene u prodor sa svojih 175 nema od toga odbrane..pick me last again:)

avatar
Dario Hubner
Thursday, 26.01.2017
17:21

Ne kontam Kingse kako ga puste tako lako...

avatar
Dario Hubner
Friday, 27.01.2017
01:43

Kad bi Sakramento doveo nekog ludjeg od Rodje,mozda bi i zaigrali... :)

avatar
lakipfc
Thursday, 26.01.2017
20:34

Nmg da se setim,al milsim da je Boston ponudio vise,a i rodja je zeznut lik...