Vestbruku titula i daljinski!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 16.04.2015.
08:00
Izvor: Sportske.net

Razrešene poslednje dileme, Oklahoma ostaje kod kuće, Pelikansima poslednja karta na Zapadu. Memfis odradio posao za Netse, šampion će biti na iskušenjima protiv Klipersa, teksaški obračun startuje u Hjustonu za vikend!

Beta/AP Photo/Sue Ogrocki
Beta/AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Nema plej ofa za Pejserse. Indijana je noćas poklekla pred strašnim Markom Gasolom, Španac je ubacio 33 poena, imao 13 skokova, "Grizliji" nisu dozvolili gostima da se spuste na manje od -7 u drugom poluvremenu.

Memfis je završio kao peti, ali ima prednost domaćeg terena u prvoj rundi protiv šampiona severozapada Portlanda. Blejzersi nose poziciju broj 4 kao divizijski šampioni, ali to ne znači ništa, Memfis će početi seriju kod kuće za vikend.

Porazu Indijane u kojoj se lakše povredio tek oporavljeni Pol Džordž je iskoristio Bruklin, Netsi su trijumfom protiv Orlanda uhvatili poslednji voz za plej of. Bio je to pravi balkanski obračun Vučevića i Bojana Bogdanovića. Crnogorac je uz 26 poena, imao 11 skokova i 5 asistencija, ali se Hrvat koji je brojao do 28 radovao na kraju. Za hrvatskog rukija ovo je rekord karijere, u najvažnijem trenutku. Netsi su osmi na kraju, u doigravanju će igrati sa šampionom Istoka Atlantom.

Bulls Nets Basketball

Razrešene su i dileme oko trećeg mesta na Istoku. Čikago je dobio Atlantu, vratio se sa -18 uz sjajnu partiju Arona Bruksa, pa su Bulsi na kraju treći, ispred Toronta. Mirotić je ubacio 11 poena, na drugoj strani posle meča pauze Pero Antić u timu, 3 poena, 5 skokova. Rouz je drugo poluvreme presedeo na klupi, kažu iz predostrožnosti, zbog bolova u kolenu.

Hawks Bulls Basketball

Čikago će u prvoj rundi igrati protiv šestoplasiranog Milvokija. Baksi su izgubili poslednjeg dana regularne sezone od Bostona, ali su ostali iznad Seltiksa, imaju pobedu više i skor 41-41. Za ekipu Džejsona Kida je to veliki uspeh, prošle sezone su imali najslabiji skor lige. Boston je i pre ovog meča znao rivala, Lebronov Klivlend koji je mnogo ranije obezbedio drugo mesto. Kavsi su noćas posle produžetka savladali Vašington i to bez "Kralja Džejmsa". Lov je ubacio 19 poena, odlična partija Delavedove koji je brojao do 18.

Raptors Celtics Basketball

Vizardsi idu na Toronto koji je noćas postavio rekord. Dobili su Šarlot, njihova 49. pobeda, najbolji skor u istoriji franšize. Ipak, ostali su četvrti, iza Čikaga, ali će imati prednost domaćeg terena protiv Vašingtona.

Spurs Pelicans Basketball

Podeljena je i poslednja plej of karta na Zapadu. Nju Orleans je držao karte u svojim rukama, dobili su poslednjeg dana sezone San Antonio i na kraju za prsa, zahvaljujući boljem međusobnom skoru završili ispred Oklahome. Entoni Dejvis je u najvećoj utakmici trogodišnje NBA karijere bio sjajan, 31 poen, 13 skokova, ovo će biti njegov prvi plej of. Sparsi su ostali bez 11. pobede u nizu, ali i drugog mesta na Zapadu koje im donosi derbi sa Klipersima. Završili su kao peti, pa će seriju otvoriti u nedelju u Los Anđelesu.

Thunder Timberwolves Basketball

Praznih šaka je ostala Oklahoma. Očekivano su uz 37 poena Rasa Vestbruka slavili u Minesoti, ali nije vredelo. Imaju skor 45:37, baš kao i Pelikansi, ali su izgubili seriju od Nju Orleansa sa 3:1 u ovoj sezoni pa je slabiji međusobni skor eliminisao Tander. Ovo je za Vestbruka prvi put od ruki sezone 2008-09 da neće biti u doigravanju. Ras je osvojio titulu najboljeg strelca lige i bio ironičan.

"Ura, sad idem kući da slavim i da gledam ostale kako igraju košarku. Ta titula ne znači ništa", rekao je razočarani plej Oklahome. Minesota ide na lutriju sa 25% šansi da uzme prvog pika i sigurno je da će 19. maja birati jednog od prva četiri igrača na draftu.

Jazz Rockets Basketball

Hjuston nije propustio da savlada Jutu, tripl dabl Hardena, 16 poena, 11 skokova, 10 asistencija, izgubio je titulu najboljeg strelca lige, ali koga briga, njegov tim je u doigravanju. Hjuston je završio kao drugi, uzeo divizijsku titulu na jugozapadu, rezultat 56-26 je treći najbolji za tim iz Teksasa u istoriji. I pored toga neće im biti lako na startu, državni derbi protiv Dalasa koji je završio kao sedmi i odmara ekipu već desetak dana...

Trail Blazers Mavericks Basketball

Dalas je dobio Portland, meč nije značio ništa, Tajson Čendler je dominirao sa 22 poena i 15 skokova, sada se Mavsi spremaju za komšije, a Portland, divizijski šampion zbog titule ima poziciju broj 4, no peti rezultat na Zapadu, igraju protiv Memfisa na startu.

Nuggets Warriors Basketball

Najbolji tim lige Golden Stejt je iskoristio duel sa Denverom da rastereti Karija i Tompson, ukupno su odigrali 35 minuta, postigli isto toliko poena. Voriorsi su stigli do 39. pobede od 41 utakmice kod kuće, žrtva je bio Denver. Nurkić je počeo meč, 17 poena, 9 skokova. i Lovernj dobar, 11 poena, 7 skokova, Nagetsi su završili sezonu, bilo je nekih obećavajućih znakova posle promene trenera, videćemo kako će spakovati tim za narednu sezonu.

Kings Lakers Basketball

Sad je i zvanično, Lejkersi imaju najgoru sezonu ikada, dobio ih je Sakramento, oba tima idu na odmor, ali će Lejkersi pamtiti ovaj šampionat po očajnih 21-61 i najgorem procentu u istoriji slavnog kluba.

Heat 76ers Basketball

U ostalim beznačajnim mečevima poslednje večeri regularnog dela, Majami je slavio protiv Filadelfije, Zoran Dragić je dobio šansu, Spolstra je igrao sa rezervama, koristio je samo šest igrača, od toga je Haslem na terenu proveo tek 7 minuta, starteri ceo meč, izuzev Zorana Dragića. Dok ga je mnogo poznatiji Goran gledao sa klupe, on je ubacio 22 poena, naravno rekord karijere. Pobeda je bila važna jer je Hit ostao deseti i ostaje im 10. pik, u pitanju su uslovi jedne trampe sa Siksersima.

Detroit je slavio u Njujorku, Van Gandi prvi put u karijeri neće u plej of, a na Nikse nećemo da trošimo reči, ovo je njihova najgora sezona ikada.

Parovi plej ofa koji počinje za vikend:

Atlanta – Bruklin

Klivlend – Boston
Čikago – Milvoki
Toronto – Vašington

Golden Stejt – Nju Orleans

Hjuston – Dalas
Klipers – San Antonio
Portland - Memfis

Rezultati:

Šarlot - Toronto 92:87
Hjuston - Juta 117:91
Milvoki - Boston 100:105
Minesota - Oklahoma 113:138
Bruklin - Orlando 101:88
Njujork - Detroit 90:112
Filadelfija - Majami 101:105
Nju Orleans - San Antonio 108:103
Čikago - Atlanta 91:85
Klivlend - Vašington 113:108 pr.
Dalas - Portland 114:98
Memfis - Indijana 95:83
Lejkersi - Sakramento 99:122
Golden Stejt - Denver 133:126

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke