Vestbrukova navika, šampionski podsetnik!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 23.03.2015.
08:31
Izvor: Sportske.net

Pogađate šta je napravio Rasel Vestbruk protiv Majamija. San Antonio na gostovanju lideru Istoka poslao poruku rivalima da je plej-of blizu. Na Floridi za Italijana koš kao okean!

Beta/AP Photo/Alonzo Adams
Beta/AP Photo/Alonzo Adams

Povezane vesti

Klipersi su pronašli formu, plej of je na dohvat ruke, ali je cilj top 4, odnosno prednost domaćeg terena u prvoj rundi. Entoni Dejvis se vratio za Pelikanse, nije pomoglo, Kris Pol je dirigovao, 23 poena, 11 asistencija. Agresivnom odbranom šampion Pacifika je prinudio Nju Orleans na 18 grešaka, gosti su bili bez Evansa, nikako da kompletiraju tim, a šanse za plej of su sve manje, kasne za Oklahomom tri meča, do kraja je 12 utakmica.

Tander je lako izašao na kraj sa Majamijem, Rasel Vestbruk stigao do 10. tripl dabla u sezoni. Ubacio je 12 poena, imao 10 skokova i čak 17 asistencija, drugi tripl dabl u nizu. Majami je sveden na 75 poena, u reketu je gospodario Enes Kanter, Turčin je uz 27 poena imao 12 skokova. Ras je izgubio šest lopti, ali je ukrao četiri, imao i dve blokade. Čovek-tim je pomogao da Tander zaustavi Vejda, inače sa 17 uspešnih dodavanja je izjednačio rekord karijer.

Heat Thunder Basketball

Dragić je ubacio 12 poena za Hit koji je šutirao ispod 40% i izgubio četvrti meč u nizu ove sezone.

Spurs Hawks Basketball

Posustaje Atlanta, mada se to neće odraziti na situaciju na Istoku. Houksi su se vratili kući posle duge turneje, Sparsi nisu imali milosti. Šampion je tek prosečan u gostima ove sezone, ali su odigrali najbolju partiju van svoje dvorane i lako slavili u Džordžiji.

Tijago Spliter je ubacio 23 poena, najviše u sezoni, Leonard dodao 20, uz 10 skokova i 7 asistencija, kod Atlante Milsap 22, Šreder 18, ovo je prvi put u sezoni da Houksi izgube tri meča u nizu. U tim se vratio Kajl Korver, nosio je zaštitnu masku zbog povređenog nosa, nije se proslavio, izgubio je čak pet lopti.

Cavaliers Bucks Basketball

Klivlend jse probudio na vreme, kao da ih je Lebron drmnuo iz letargije. Ubacio je 28 poena, Džej-Ar Smit je dodao 23, pa su Kavsi počeli mini turneju očekivanom pobedom.

Kavalirsi su kasnili devet poena na poluvremenu, ali je u nastavku sve došlo na svoje mesto. Poslednju četvrtinu su gosti dobili sa 16 razlike, drugo poluvreme sa +27. Baksi su izgubili šest mečeva u nizu, ne ide im baš od trejda u kome je Brendon Najt otišao iz kluba. Sinoć su napravili čak 23 greške.

Kajl Lovri je dobio slobodan dan od Toronta, u Kanadu je stigao najgori tim lige, očekivano Reptorsi nisu imali problema protiv Niksa, DeRozan najefikasniji sa 23 poena.

Pistons Celtics Basketball

Detroit je posle produžetka slavio u Bostonu, uz 18 poena i 22 skoka Andre Dramnonda. KOldvel Pop je 7 od ukupno 27 poena postigao u dodatnih pet minuta, ovo je za Van Gandijev tim treća pobeda u četiri meča. Postoji još slabašna nada za plej of za Pistonse, ali je doigravanje ipak daleko. Boston je sada pao sa osmog mesta, poslednjeg koje znači plej-of, ali su njihove šanse realnije.

Wizards Kings Basketball

Vašington se loše proveo u Sakramentu. Rudi Gej im je ubacio 26 poena, za Kingse ovo je druga pobeda u nizu. Kao da su Vizardsi bili umorni posle pobede u Juti, ali oni generalno igraju loše u 2015. na strani, dobili su samo "Džezere" i slabašne Lejkerse u poslednjih 13 mečeva van svoje dvorane. Put završavaju večeras u Ouklendu gde je teško naati se nečemu.

Tim iz prestonice je trenutno peti, juri Čikago i Toronto koji im beže 2, odnosno 1.5 pobedu.

Suns Nuggets Basketball

Junak dana na Floridi je Danilo Galinari. Italijan je ubacio 40 poena, rekord karijere, Nagetsi su preslišali Orlando. Za Galinarija je koš bio kao okean, ubacio je 12 od 21 šuta, trojke je šutirao 6 od 13. Zanimljivo da je ovo prva pobeda ekipe iz Kolorada na Istoku, još od novembra i treće nedelje šampionata.

Nurkić dobar, bio je starter, 11 poena, 6 skokova, 3 blokade, Žo Lovernj se upisao, 2 poena, 4 skoka, 2 asistencije i blokada, igrao je manje od 10 minuta.

Na drugoj strani Vučević 20 poena, 8 skokova za Medžik kome je ovo bio 50. poraz.

Hornets Timberwolves Basketball

Šarlot je prekinuo niz od 3 poraza u Minesoti, Mo Vilijams je bivšem klubu ubacio 24 poena, pa su Hornetsi uspeli ponovo da preskoče Boston i stignu do osmog mesta na Istoku. Minesota sa osam igrača, ponovo bez Garneta, Rubija i Pekovića za koga je neizvesno hoće li ponovo igrati u ovih poslednjih desetak mečeva u sezoni.

Mavericks Suns Basketball

Feniks je izgubio veliku prednost protiv Dalasa, ali su nekako sačuvali pobedu u poslednjih 30 sekundi. Arči Gudvin je ubacio trojku, Markif Moris dao ključne poene, Sansi su nekako preživeli, sa +17, stigli su na -5, no u poslednjih pet minuta je Dalas stao, Teksašani su i treći put u sezoni izgubili od Feniksa. Novicki je ubacio 11 poena, Parsons 19, u Dalasu se ispromašivao Monta Elis koji je imao šut 4 od 22.

76ers Lakers Basketball

Lejkersi su savladali Filadelfiju, njihova 18. pobeda u sezoni, imaju jednu više od noćašnjeg protivnika. Džeremi Lin se vratio u startnu postavu posle 20 mečeva, ubacio je 29 poena. Sledeća stanica za Lejkerse je Oklahoma u utorak, u poslednjih 14 mečeva sezone bi mogli da se potrude da izbegnu jednu od pet najgorih sezona u istoriji, mada je to na kraju nebitno.

Rezultati:

Oklahoma - Majami 93:75
Atlanta - San Antonio 95:114
Milvoki - Klivlend 90:108
Toronto - Njujork 106:89
Klipersi - Nju Orleans 107:100
Boston - Detroit 97:105 pr.
Sakramento - Vašington 109:86
Orlando - Denver 100:119
Minesota - Šarlot 98:109
Feniks - Dalas 98:92
Lejkersi - Filadelfija 101:87

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke