Vestbrukov rafal za kraj, "dekina" zamka za Grizlije, džez u Holivudu!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 26.04.2017.
09:00
Izvor: Sportske.net

Rasel Vestbruk otišao uz fanfare, "Pop" imao tajno oružje za Memfis, Klipersi ne mogu bez Grifina!

EPA/LARRY W. SMITH
EPA/LARRY W. SMITH

Povezane vesti

Gotovo je, ni 47 poena Rasela Vestbruka nisu bili dovoljni da Oklahoma ostane u igri. U tesnoj završnici domaćin je bio mirne ruke sa penala i prveo meč kraju. Dva puta je Tander bio na -4 u samom finišu, ali iskreno, Hjuston je mnogo bolji tim.

Vestbruk je odigrao sjajnu treću četvrtinu, ali čim je stao u poslednjem periodu, pobednik se nazirao. Ovo je zaista velika sezona za njega, srušio je rekord Oskara Robertsona po broju tripl-dablova u sezoni, završio godinu, kao najbolji strelac lige, imao u proseku i tripl-dabl po meču, što je još jedan podvig.

Ali, uz Hardena koji je ubacio 34 poena, Roketsi imaju još oružja, sinoć je Lu Vilijams dodao 22, Beverli 15, pa je Hjuston drugi put u tri godine u polufinalu Zapada.

Sada čekaju rasplet u seriji između Sparsa i "Grizlija", San Antonio je dobio i treći meč kod kućem na korak su od polufinala, ali se serija vraća u Memfis. Kavi Leonard je ubacio 28 poena, Manu Đinobili odigrao odličnu rolu za 18 minuta, "deda" kako zovu 39-godišnjeg Argentinca  je verovatno u svojoj poslednjoj sezoni u karijeri pokazao da još može da pomogne. Nije dao koš u prve četiri utakmice serije, a onda je ispalio rafal 6 poena za 33 sekunde, odigrao je 18 minuta, na kraju završio sa 10 poena, po 3 asistencije i ukradene lopte...

Oba tima su dobro šutirala, Sparsi su ubacili 14 trojki iz 28 pokušaja, a kada se rešavalo Australijanac Pati Mils je pogađao iz svih pozicija, završio je sa 20 poena. Pogodio je četiri trojke u poslednjoj četvrtini i to je bilo dovoljno za trijumf.

Memfis će naravno probati da izbori majstoricu kod kuće u četvrtak, a ovo je bio njihov deveti poraz u nizu u plej ofu u San Antoniju.

Brejk je napravila Juta, Gordon Hejvord se vratio posle bolesti, 27 poena, Gobert je dao 11, uz isto toliko skokova i čak 5 ukradenih lopti. Jasno, Klipsi bez Grifina teško mogu da pariraju, sve se okrenulo posle povratka Francuza na jednoj i povrede Grifina na drugoj strani. Juta je kontrolisala reket, Rodni Hud je pogodio tri trojke u poslednjoj četvrtini, kao i obično Džo Džonson je u ovoj seriji ponovo bio najbolji kad je najvažnije, u trenucima kada se lomio rezultat. Kris Pol je ubacio 28 poena, poslednjih pokušaj da okrene je bio trojka koja je njegov tim dovela na -2, ali je Džordž Hil sa linije slobodnih bacanja završio posao.

Juta ima meč loptu kod kuće u petak.

LA Klipers - Juta 92:96 (2:3)
San Antonio - Memfis 116:103 (3:2)
Hjuston - Oklahoma 105:99 (4:1)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paul George
Wednesday, 26.04.2017
13:23

Ocekivani rezultati sinoc.Hjuston zasluzeno i rutinski ide dalje, nije bilo ni potrebe da Harden mnogo forsira.Rasel se ispucava, krenulo ga krajem trece, pogodio 5-6 suteva za redom, ali nije mogao vise.Morao je u toku sezone malo vise saigrace da razigrava, a ne da juri trip-dabl.Oklahoma nije los tim, defanzivno su dobri, u skoku jedni od najboljih u ligi, uz Rasela, mogli su oni i do pozicije broj 4, ali sta je tu je.Secam se pocetka sezone kada se Hjustonu predvidjala borba za plejof, a oni bi 3. ekipa zapada i evo ih u polufinale konferencije.Ajmo momci, borite se u polufinalu pa sta bude.Gordon, Ariza, Anderson, moraju mnogo bolje, Beverli, Harden i Lu Vilijams su dobili OKC i Nene je imao dobre role.Za Sparse ce trebati jos neko.

avatar
BajaPapaja
Wednesday, 26.04.2017
12:04

Super je Rus, ali pre nego neko krene da ga poredi sa velikanima ovog sporta, moze li da se dobije njegov procentualni ucinak?

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 26.04.2017
15:20

Oko 40% iz igre oko 30% za 3,ali treba uzeti u obzir da mi je polovina suteva polaganje ili zakucavanje,tako da realno svi sutevi su mu 25-30% sto je jako lose. U odbrani je takodje jako los,samo sto je atletski medju najboljima pa ga to vadi i ta borbenost,inace bez toga bi igrao nasu ligu.

avatar
Sixers forever
Wednesday, 26.04.2017
11:47

Wetbrook MVP u Sixers-e! ( bilo bi fantasticno )

avatar
fcb
Wednesday, 26.04.2017
09:18

Može li iko da mi objasni, kako to da čovjek koji je profesionalac, koji zarađuje silne milione i bavi se košarkom od malih nogu, šutira slobodna bacanja 2/21???nNejasno mi je kako neko uopšte može da plaća takvog igrača, pa sve da je najbolji u svim ostalim segmentima igre. Katastrofa. Vestbruk ako misli da uzme prsten, treba da ode iz ove Oklahome jer je prosto nevjerovatno koliko su loši.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 26.04.2017
10:01

Lepo je sto si mlad. Pa isti taj RW je imao Djurenta,Hardena,Ibaku,Dzeksona pa nista nije uradio,svi su oni otisli i svima je bolje nego njemu,znaci da je do njegovog silovanja,jer je decko kriminalan

avatar
Di Magia
Wednesday, 26.04.2017
10:50

Ko je sutirao sinoc 2/21??