Vestbrukov način, stavi centra na poster za pobedu! Jokić i Nurkić "ražalovani"!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 17.11.2016.
08:45
Izvor: Sportske.net

Neverovatni Rasel Vestbruk izabrao impresivan način da donese timu pobedu. "Tornjevi blizanci" ne rade, ostali Evropljani imali svoju noć širom Amerike!

AP Photo/Alonzo Adams
AP Photo/Alonzo Adams

Povezane vesti

Kakav način da završiš meč!

Rasel Vestbruk je fantastičnim zakucavanjem preko centra Hjustona, Klinta Kapele stavio tačku, njegovih 30 poena presudili su Hjustonu. Kapela je poznat kao sjajan bloker, ali ga je Ras stavio na poster.

Dobio je i duel sa bivšim saigračem Hardenom koji je ubacio 13 poena, uz loš procenat šuta, imao 13 asistencija i 7 skokova. Kod Tandera odličan i Oladipo, bivši treći pik drafta je ubacio 29 poena, pa je Oklahoma prekinula seriju poraza.



Do trijumfa je stigao i Denver, slavili su protiv Feniksa i preskočili tim iz Arizone. Nikola Jokić je izgubio mesto u startnoj petorci, dobio je dvadesetak minuta i iskoristio ih, 10 poena, uz samo jedan promašaj iz igre i sa penala, imao je po 2 skoka i asistencije. Nurkić se nije upisao, Kenet Farid 20 poena i 15 skokova, vratio se među startere i poslao poruku da je to njegovo mesto.

On je rekao da ne voli da mu uzimaju mesto, ružno i nepotrebno, kao da je Jokić sam odlučio da bude starter.

Kouč Meloun je ukupno koristio Jokića i Nurkića samo 34 minuta u ovom meču, forsirao je nisku petorku, procena je da će Srbin teško u ovom trenutku vratiti minutažu iz prošle sezone.

Kod Sansa, Brendon Najt 32 poena, najbolje uc sezoni, Buker je dodao 24, isključen je u samom finišu.

Voriorsi su slavili u Kanadi u derbiju večeri. DeRozan je ispunio svoju normu 34 poena, nije bilo dovoljno, Stef Kari je ubacio 25. Durant je dodao 30, Golden Stejt je primio 38 poena u prvoj četvrtini, ali su žestoko odgovorili. Pokazuje se da je dolaskom Duranta tim uspeo da podeli odgovornost, ovo je još jedan meč u kome su završili sa više od 30 timskim asistencija.

Zanimljivo, Toronto je dobio tri četvrtine i izgubio, jer su u drugoj dozvolili da gosti naprave +17.

San Antonio je slavio u Sakramentu, preživeli su 26 poena i 17 skokova Bugija Kazinsa, na drugoj strani Gasol preuzima štafetu u poslednjim mečevima, Španac je ubacio 24 poena, imao i 9 skokova.

Iznenađenje u Los Anđelesu, dolijali su Klipersi i to protiv Memfisa. Ovo je tek drugi poraz Klipsa u sezoni, ali su oba pretrpeli kod kuće.

Dvojac Konli - Gasol je iskombinovao 56 poena, Memfis je Kliperse sveo na 18 koševa u drugoj četvrtini, pogodili su za njih neverovatnih 15 trojki iz 26 pokušaja, to je bilo tajno oružje "Grizlija" koji su bili prežaljeni pred ovo gostovanje, ali su otišli pobedu iznad 50%.

Neočekivan je i poraz šampiona u Indijani, ali samo ako ne znamo da je Lebron bio van igre, prvi put da se odmarao ove sezone. Džef Tig je ubacio 20 poena i imao 8 asistencija za Pejserse kojima je pobeda bila očajnički potrebna. Pol Džordž 21 poen, 11 skokova, 5 asxistencija, Indijana je sada na 6-6 skoru, slabije nego što su se nadali, ali ima vremena za popravne ispite.

Junak pobede Niksa nad Pistonsima bio je Kristaps Porzingis. Letonac je ubacio 35 poena, najviše u karijeri, Njujork se održao u završnici. Bobi Marjanović ponovo nije dobio šansu u redovima Detroita, u tim se posle meča pauze vratio Andre Dramond, 15 poena, 9 skokova. Pistonsi su perfektni kod kuće, u gostima samo jedna pobeda u sedam mečeva.

Boston je tukao Mavse uz 30 poena Ajseje Tomasa, od toga je 22 lider Seltiksa postigao u poslednjoj četvrtini i prelomio meč. Za Dalas nevolje se nastavljaju, Deron Vilijams se opet povredio, a njegova alternativa Barea je takođe morao sa parketa jer je istegnuo mišić u poslednjoj četvrtini.

Atlanta je bez Dvajta Hauarda slavila protiv Milvokija, Pol Milsap je vodio tim sa 21 poenom, još jedna sjajna partija Antetokumpa je ostala bez nagrade. Grk je uz 26 poena imao i 15 skokova i 7 asistencija, ipak, Houksi su slavili u tesnoj završnici, iako su Baksi pretili u poslednjem minutu.

Mirza Teletović je ubacio četiri trojke, ukupno 14 poena u timu Milvokija.

Siksersi su stigli do druge pobede u sezoni, Serhio Rodrigez je imao 12 asistencija, Šarić ubacio 13 poena, uz 12 skokova, ovo je bila pobeda sa evropskim šmekom. Kod Vizardsa Džon Vol 27 poena.

Orlando je uz dabl-dabl Nikole Vučevića srušio Pelikanse u čijim redovima nije bilo Entonija Dejvisa.

Crnogorac je uz 10 poena imao 14 skokova, dobar je bio i drugi Balkanac Rudež sa 11 poena, uz samo jedan promašaj. Medžik je okrenuo u nastavku grozne utakmice u kojoj su timovi pokazali zbog čega su loši i ove sezone, naime, sa ovakvim procentima šuta, teško će pobediti bilo koga ozbiljnog...

Rezultati:

Sakramento - San Antonio 105:110
LA Klipers - Memfis 107:111
Denver - Feniks 120:104
Toronto - Golden Stejt 121:127
Oklahoma - Hjuston 105:103
Njujork - Detroit 105:102
Boston - Dalas 90:83
Atlanta - Milvoki 107:100
Filadelfija - Vašington 109:102
Orlando - Nju Orleans 89:82
Indijana - Klivlend 103:93

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko RM-CZ
Thursday, 17.11.2016
12:46

Ovaj Oladipo je idealan za uzeti pare na vise poena, male su jos granice a on ce uzeti 15 suteva svaku utakmicu.. :) Pohvale za Konlija i Gasola koji su pobjedili trenutno najjacu ekipu u ligi.. Iako je samo J.J.Redick odigrao na nivou :)

avatar
Algebra
Thursday, 17.11.2016
12:06

'' procena je da će Srbin teško u ovom trenutku vratiti minutažu iz prošle sezone'' - u ovom trenutku on ima identičnu minutu kao prošle sezone (20-22) minuta po meču, što je napredak, ako u obzir uzmemo to da je Nurkić spreman, te da se oporavio Vilson Čendler, ali i da je mali Huančo Hernangomez odmah nakon drafta došao u klub - to su sve igrači koji direktno ''kradu'' minutažu na pozicijama 4 i 5. Upravo je i povratak ta dva igrača (naročito Čendlera), kao i evidentni umor kod Jokića, razlog nešto slabijih brojki u odnosu na prošlu sezonu. Ukoliko ima pameti u Denveru oni će trejdovati Jokića ili Nurkića što pre, dok im je visoka trejd vrednost, jer je stvarno greh sputavati jednog od njih, a plus bi mogli i da ''zarade'' korektnog igrača za rotaciju na poziciji koja im je daleko kritičnija.

avatar
stojkovicaca1996
Thursday, 17.11.2016
11:09

Mitska zver je Vestbruk :D

avatar
Milos(CZV-CFC)
Thursday, 17.11.2016
10:05

Kakva je to masina od igraca,Westbruk! Za mene najbolji igrac u ligi