Vestbruk postavi rebus, Harden jedini ima odgovor!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 16.01.2017.
09:13
Izvor: Sportske.net

Nastavljena luda trka, pogađate šta su učinili noćas, Hjuston surov u Bruklinu, Oklahoma preživela Kaliforniju. Pistonsi konačno učinili vlasnika ponosnim u Holivudu...

Beta/AP Photo/Sue Ogrocki
Beta/AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Pistonsi su konačno uspeli da obraduju svog vlasnika u njegovom gradu. Tom Gors je slavio prvu pobedu franšize u gradu kome živi. Detroit je prvi put pobedio u El-Eju od 2008. ne računamo tu Lejkerse samo, već i Kliperse.

Tako su ipak trijumfom završili seriju po Zapadu, Tobijas Haris je pogodio ključnu trojku u poslednjem minutu, tim se rehabilitovao za težak poraz u Solt Lejk Sitiju.

Bobi Marjanović nije dobio šansu, Dramond je odigrao pola sata, ubacio 15 poena i imao 17 skokova, postigao je i svoju drugu trojku u sezoni.

Kod Lejkersa, starteri očajni izuzev D'Anđela Rasela koji je ubacio 20 poena, ostala četvorica Deng, Rendl, Mozgov i Nik Jang dali su još toliko.

Rekli smo već, Netsi su vreća za udaranje u NBA, sada su na njima vežbali Roketsi. Harden je napravio novi tripl-dabl, 22 poena, po 11 skokova i asistencija, Hjuston je utrpao Bruklinu 137 poena.

Dali su 21 trojku timu koji uopšte ne igra odbranu i koji ima je dozvolio 74 poena u prvom poluvremenu.

Bojan Bogdanović je završio sa 8 poena u redovima domaćina.

Što može Harden, može i Vestbruk i još više. Novi tripl-dabl Rasela Vestbruka presudio je Kingsima i Kaliforniji. Vestbruk je ubacio 36 poena, imao 11 skokova i 10 asistencija u pobedi Oklahome. Plej Tandera je odigrao veliko drugo poluvreme, prelomio utakmicu, ovo je njegov 20. tripl-dabl u sezoni. On će do kraja sezone pokušati ono što je delovali nemoguće, da postane jedini čovek posle Oskara Robertsona koji će imati tripl-dabl sezonu u proseku. Sakramento se vratio iz dvocifrenog minusa na jedan posed u poslednjem minutu, ali su gosti sačuvali pobedu. Enes Kanter je ubacio 29 poena, odlično veče Evropljana je zaokružio Aleks Abrines sa 13 poena. Sakramento je napravio previše grešaka, 22, jednu više od utakmice sa Kavsima koju su takođe izgubili.

Čikago je slavio u Memfisu što je svakako iznenađenje, "Grizliji" mnogo bolje prolaze u okršaju sa vodećom timovima lige. Dag MekDermot je bio tajno oružje, ubacio je 31 poen "domaćima, Batler je dodao 16. Kod "Bikova" se odmarao Vejd, nema ni Mirotića. MekDermotu je ovo rekord karijere, bio je i meč viner, njegova dva bacanja u finišu su dotukla domaćina.

U matine mečevima, Toronto je lako izašao na kraj sa Njujorkom, Atlanta je slavila protiv Milvokija, a Bjelica je bio solidan u porazu "Vukova" u Dalasu.

Rezultati:

LA Lejkers - Detroit 97:102
Memfis - Čikago 104:108
Sakramento - Oklahoma 118:122
Bruklin - Hjuston 112:137
Toronto - Njujork Niks 116:101
Atlanta - Milvoki 111:98
Dalas - Minesota 98:87

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mitrandir
Monday, 16.01.2017
20:21

Harden zasluzuje da bude MVP, manje forsira od Westbrooka i postao je timski igrac, iako Russel ima zapanjujuce brojke