Vestbruk nastavlja da "ganja" rekord

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 27.03.2017.
09:25
Izvor: Sportske.net

Novim tripl-dablom koji je ostvario u duelu sa Hjustonom Rasel Vestbruk se približio na pet koraka od rekorda koji bi trebalo da obori.

Beta/AP Photo/Michael Wyke
Beta/AP Photo/Michael Wyke

Povezane vesti

Oklahoma Siti Tandersi poraženi su u nedelju veče na gostovanju Hjustonu, ali Rasel Vestbruk nije propustio priliku da u svoje statističke kolone upiše još jedan tripl-dabl učinak.

Plejmejker "Grmljavine" završio je meč sa 39 poena, 11 skokova i 13 asistencija čime je stigao do svog 36. tripl-dabla u tekućoj sezoni.

Deset mečeva pre kraja ligaškog dela sezone Rasel Vestbruk se nalazi na pet koraka od apsolutnog rekorda po broju tripl-dablova koji još uvek drži legendarni Oskar Robertson.

Početkom druge polovine prošlog veka, tačnije u sezoni 1961-62 "Veliki O" je upisao 41 tripl-dabl i time postavio granicu koju će Rasel Vestbruk pokušati da dosegne.

Ukoliko na pet od narednih deset mečeva Vestbruk uspe da ostvari tripl-dabl učinak izjednačiće se sa Oskarom Robertsonom, a za postavljanje novog rekorda biće mu potrebno još šest tripl-dablova.

Šta kažete, može li Vestbruk da ispiše novu stranicu NBA istorije?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Monday, 27.03.2017
14:26

Džaba mu rekord, sinoć se videlo da siluje ekipu po svaku cenu zbog rekorda dok je Hardenu bitno da ekipa pobedjuje.. Čovek ceo Hjuston gura napred i čini boljim.. #FearTheBeard MVP 💪🚀

avatar
Filip MUFC
Monday, 27.03.2017
11:00

Ajmo Rasele!!!