Vestbruk kao posednut, "trojkaš" Lov, Lebron "smenio" Pipena, kraj za Rouza!

Autor: Boris Jovanović
sreda 25.02.2015.
08:41
Izvor: Sportske.net

U noći kada je saopšteno da će Derik Rouz morati na novu operaciju kolena, Vestbruk nastavio teror. Kevin Lov pogodio najviše trojki u karijeri, Lebron stigao do novog rekorda. Sa Karijem je sve lakše, svađa trenera i plejmejkera u Dalasu!

Beta/AP Photo/Jeff Haynes
Beta/AP Photo/Jeff Haynes

Povezane vesti

Vest dana je svakako nova povreda Derika Rouza. Iz Bulsa je potvrđeno da je u pitanju novi problem sa ligamentima kolena, moraće na operaciju i praktično je završio sezonu.

Najbolji igrač Čikaga će treći put za tri godine pod nož, a ovo je drugi put da je u pitanju desno koleno. Ove sezone je odigrao 48 utakmica, Tibodo ga je štedeo, ali ne vredi.

Osetio je juče bol, odmah je odveden na snimanje, ispostavilo se da je ponovo meniskus u pitanju. Nije saopšteno koliko će odsustvovati, ali kod ovih povreda je pola godine minimum, u najboljem  slučaju mogao bi da bude spreman za narednu sezonu.

Cavaliers Pistons Basketball

Na parketu, impresionirao je Kevin Lov. On je noćas ubacio osam trojki rekord karijere, a Klivlend je slavio u Detroitu. Lov nije ubacio šut za dva poena, niti je išao na liniju bacanja, završio je sa 34 poena. Lebron je izgubio čak devet lopti, ali je imao 11 asistencija. Sada je na večnoj listi pretekao Pipena kada su krula u pitanju. On sada ima 6142 asistencije, sedam više nego Skoti Pipen.

Inače, Kavsi su posle bolje igre u nastavku stigli do 17. pobede u 19 mečeva, iako je novajlija Redži Džekson bio blizu tripl-dabla 22 poena, 9 asistencija, 8 skokova. Među starterima kod domaćih poznato lice, Tajšon Prins, čovek koji je odigrao blizu 700 utakmica za klub, trejdova u Memfis pre dve godine, sada se vratio u grad. Ubacio je 7 poena, trojkom je ušao u klub 500, pre njega do te brojke stigle su legende, Dumars, Bilaps, Šid Volas i Lindzi Hanter.

Spurs Warriors Basketball

Lider je slavio u Vašingtonu, Kari se vratio sa 32 poena, pa su se Voriorsi vratili na put pobeda posle vikend neuspeha u Indijani.

Vašington je imao bolji procenat šuta i više skokova, ali su napravili gotovo neverovatnih 26 grešaka, najviše u sezoni. To ih je uvelo u poraz. Pol Pirs je bio odličan sa 25 poena, Gortat je ubacio 16, uz 11 skokova, a Vol je imao 11 asistencija. Ovo je četvrti poraz u nizu za Vizardse, i 9. u 11. mečeva, imali su šansu, ali kredit gostima u finišu, kad god bi se Vašington spustio na jedan posed, usledio je odličan odgovor.

Nema predaha za Golden Stejt, već sutra uveče čekao ih sastanak sa Lebronom u Ohaju.

Pacers Thunder Basketball

Ništa novo u Oklahomi, Vestbruk nastavlja stašnu seriju. Ovoga puta je u trijumf Tandera protiv Indijane ugradio 20 poena, 11 skokova, 10 asistencija, za njegov tim je to sedma pobeda u nizu. Ibaka odličan sa 23 poena i 10 skokova, Tander je od 10 mečeva ovog meseca dobio 9, sada im šampion San Antonio na sedmom mestu Zapada beži 2 i po pobede. Posle Ol-Stara na kome je bio MVP, Vestbruk je u proseku ubacivao 27 poena, imao blizu 12 asistencija i 8 skokova, čovek-tim u odsustvu Duranta.

Indijani je nedostajao bolji Rodni Staki, on je sa klupe u proseku postizao više od 25 poena u poslednja dva meča, ali je noćas završio sa 5 poena.

Raptors Mavericks Basketball

Dalas je slavio protiv Toronta, meč je obeležila svađa trenera Karlajla i plejmejkera Ronda. Zna se čija je poslednja, kouč je izveo Ronda početkom treće četvrtine i nije mu dao šansu do kraja.



Karlajl je rekao da su imali različita mišlenja, ali i da će Rondo početi večeras u Atlanti. Podsetilo je na 2010. šampionsku godinu, kada je Karlajl imao sličan sukob sa Džejsonom Terijem.

Monta Elis je predvodio Mavse sa 20 poena, veliku ulogu odigrale su Rondove rezerve, Haris je ubacio 14, Barea 13 poena.

Teksašani su prelomili meč u poslednjoj četvrtini koju su dobili sa 25:15.

Kod Toronta, DeRozan 18 poena, Grejvs Vaskez je dodao 14.

Rezultati:

Detroit - Klivlend 93:102
Vašington - Golden Stejt 107:114
Dalas - Toronto 99:92
Oklahoma - Indijana 105:92

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
smallvile
Wednesday, 25.02.2015
11:36

zao mi je Rouza neverovatan igrac,bio bi vervatno bolji od Karija i Vesbruka.Ali ovo dosta podseca na Sema Bouvija koga je Portland uzeo pre dzordana 1984.tada su se smejali portlandu