Vestbruk jači od šampionske trojke!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 10.02.2017.
09:07
Izvor: Sportske.net

Iako se očekivalo da odmore najbolje igrače, Kavsi se pojavili u punom sastavu u Oklahomi. Vestbruku to nije smetalo. Šarić i Vučević odlični, na kraju slavili Siksersi. Pobede Hjustona i Bostona u gostima, veliki preokret Dalasa protiv Jute!

Beta/AP Photo/Sue Ogrocki
Beta/AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Iako su mnogi očekivali da Klivlend odmori svoju veliku trojku, Lebron, Lov i Kajri su se pojavili na parketu u Oklahomi.

Ali, nije vredelo, sa druge strane je bio Rasel Vestbruk. Uz 29 poena, imao je 12 skokova i 11 asistencija, Tander je u veoma efikasnoj utakmici srušio šampiona. Za Rasa top je bio 26. tripl-dabl u sezoni, 63. u karijeri. Veliku pomoć imao je u Oladipu koji je dodao 23 poena, sjajan je bio i Adams sa 20 poena i 13 skokova. Kavsi su turneju na kojoj su uzeli meru Indijani, Njujorku i Vašingtonu ipak završili porazom.

Hjuston je slavio u Šarlotu, Hornetsi nikako da izađu iz krize, Harden je ubacio 30 poena, imao 11 skokova i 8 asistencija. Dobro su ga čuvali do treće četvrtine, ali tada se sve raspalo za domaćina. Posle poluvremena su napravili 12 grešaka u trećem periodu, prednost im se istopila, za tim iz Severne Karoline ovo je osmi poraz u devet mečeva.

Juta je pala u Teksasu posle produžetka. Harison Barns je sa 31 poenom vodio Mavse do veoma važnog trijumfa. Napravili su veliki preokret, bili na -21 u drugom poluvremenu, uspeli da se vrate i dobiju meč. Gobert je imao noć karijere sa 27 poena i 25 skokova, ali je zbog šest penala u regularnom delu u finišu morao na klupu. Posle toga je sve bilo lakše. Novicki je pogodio za produžetak, a onda su serijom poena u overtajmu košarkaši Dalasa rešili pitanje pobednika. Zanimljivo u januaru je sudar ova dva tima u Juti takođe otišao u produžetak, ali su dobili "Džezeri".

Gordon Hejvard je brojao do 36 za Jutu, promašio šut za pobedu, Novicki je na drugoj strani dao 20 poena.

Filadelfija je slavila u Orlandu, uvek je vest kad dobiju na strani, Dario Šarić ponovo sjajan, ubacio je 24 poena i imao 8 skokova. Vučevićev dabl-dabl nije pomogao Medžiku, 21 poen, 11 skokova, iako bez Embida Siksersi su se radovali u napetoj završnici. Ti Džej MekKonel je prvo ukrao ključnu loptu, a onda i pogodio za pobedu, pet sekundi pre kraja. On je ove sezone jednim šutem u poslednjoj sekundi takođe rešio utakmicu, izgleda da ga je krenulo, kaže da na koledžu i u srednjoj školi nikada to nije uradio. Klupa Siksersa je bila prevaga, dali su velikih 65 poena, kako rekosmo Šarić odličan.

Inače ovo je bila tek 100. pobeda Filadelfije u poslednjih pet godina, oni su najgori u ligi ako se gleda taj period, a ispred njih je Orlando, pretposlednji na crnoj listi, imaju 23 pobede više.

I na kraju, pobeda Bostona u Portlandu. Nakon najgoreg poraza u sezoni, pošto su izgubili od Kingsa bez Kazinsa, Seltiksi su podigli glavu. Tomas je ubacio 34 poena u Oregonu, kao i obično najbolji je bio u poslednjoj četvrtini kada se odlučuje. Promašio je prethodno dosta lakih šuteva, no omaleni bek je nenadmašan kada je zaista važno. Sledeća stanica za "Kelte" je Juta u subotu.

Rezultati:

Portland - Boston 111:120
Dalas - Juta 112:105 pr.
Oklahoma - Klivlend 118:109
Šarlot - Hjuston 95:107
Orlando - Filadelfija 111:112

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BRAT IGI
Friday, 10.02.2017
14:56

russ mvp! kakav bre lolbron itd! covek igra bez ikoga vrednog pomena i ima ucinak tripl dabl e pa to je nesto posebno!

avatar
Berba9
Friday, 10.02.2017
16:17

Pa zato i ima tripl dabl, kad igra sam, Lebron je doktor kosarke za njega

avatar
Berba9
Friday, 10.02.2017
19:14

Prodi se te hejterske price, ne volim ga ni bas nesto, ali je Lebron odmah poslije MJ na listi najboljih ikad

avatar
BRAT IGI
Friday, 10.02.2017
16:58

cekaj kako ima asistencije ako igra sam? nikakve logike to nema. poenta je da nema velika imena oko sebe!

avatar
BRAT IGI
Friday, 10.02.2017
16:58

doktor kosarke? covek koga uvek neko mora da vadi u finalu kao majk miler te rej alen pa prosle kajri nije nikakav doktor. igrac na snagu i silu samo divljak koji pravi korake cim primi loptu!