Veseli: "Zvezda i Pionir me posebno inspirišu"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 03.02.2016.
14:57
Izvor: Sportske.net, euroleague.net

Krilni centar Fenerbahčea Jan Veseli govorio je za zvanični sajt Evrolige o minulom gostovanju Crvenoj zvezdi Telekom i tom prilikom otkrio zašto obožava gostovanja u Beogradu.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Češki internacionalac Jan Veseli imenovan je za najkorisnijeg igrača TOP 16 faze u januaru mesecu tokom kojeg su košarkaši Fenerbahčea upisali četiri pobede.

Prvu u nizu zabeležili su u Beogradu protiv Crvene zvezde Telekom kada je bivši član Partizana ostvario dabl-dabl učinak od 15 poena i isto toliko skokova, uz 5 blokada i 3 asistencije.

U razgovoru za zvanički sajt Evrolige Jan Veseli je otkrio šta ga čini motivisanijim kada nastupa u Beogradu, posebno kada za rivala ima igrače Crvene zvezde Telekom.

"Podrazumeva se da sam posebno motivisan kada je Zvezda u pitanju, radi se o najvećem rivalu Partizana. Kad god igram protiv njih oseća se to rivalstvo" rekao je Veseli.

Samo u tekućoj sezoni Fenerbahče je dobio tri takmičarska meča protiv Crvene zvezde Telekom od čega dva u Beogradu, a 'Leteći Čeh' priznaje da srpska prestonica ima posebno mesto u njegovom srcu.

"Volim da igram takve utakmice, posebno u Pioniru. Nije bitno da li je domaćin Zvezda ili Partizan, jednostavno obožavam atmosferu u toj hali. Uvek mi daje dodatnu energiju" ističe Veseli.

Fenerbahče je ujedno jedini tim koji je u tekućoj evroligaškoj sezoni uspeo da savlada Crvenu zvezdu Telekom u hali "Pionir".

"Ključ uspeha na toj utakmici bio je da ne padnemo pod pritiskom domaće publike. Dva puta smo ih dobijali u prvom delu sezone i znali smo kako treba odigrati, tako da je najvažnije bilo zadržati fokus na igru a ne na atmosferu koju prave navijači" zaključio je Veseli.

Turski klub i šampion Srbije odigraće još makar jednu utakmicu do kraja tekuće sezone i to u okviru 9. kola TOP 16 faze Evrolige kada Crvena zvezda Telekom ponovo odlazi u goste Fenerbahčeu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Krcunijo najboLa si!
Wednesday, 03.02.2016
21:04

tako je brate! naucen si da ih punis!

avatar
сочинитељ
Wednesday, 03.02.2016
19:35

коначан продукт часова љубави - мрзи звезду ма где био

avatar
Wednesday, 03.02.2016
19:22

mnogima si unistio detinjstvo pa sad imaju komplekse koji ne mogu da se izlece ...

avatar
K-A-L-U
Wednesday, 03.02.2016
19:17

Znamo to ahahah