Veseli i Šilb dele komplimente srpskim ''Orlovima''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 14.09.2015.
22:07
Izvor: Beta

Uoči duela sa Srbijom u četvrtfinalu Evrobasketa, reprezentativci Češke, koji su deo svoje karijetre proveli u našoj zemlji, izneli su niz pohvala na račun Đorđevićevih ''Orlova''.

BETA/AP Photo/Michel Spingler
BETA/AP Photo/Michel Spingler

Povezane vesti

Češki košarkaši složili su se u oceni da je Srbija favorit u četvrtfinalnom duelu Evropskog prvenstva, ali su obećali da se neće predati.

"Želeli smo da dođemo (na eliminacionu fazu) u Lil. To se ispunilo i sada čekamo meč u sredu. Srbija je favorit ne samo u ovoj utakmici, nego i za zlato", rekao je novinarima u Lilu Jan Veseli, nekadašnji igrač Partizana i jedan od glavnih igrača Češke.

"Nismo ni mi očekivali da možemo do četvrtfinala, ali mi smo pokazali da možemo da se nosimo sa svima. Ovo je neverovatan uspeh", rekao je Veseli.

Novinari su pitali krilnog igrača Češke kako Srbija može da čuva njihove adute.

"Pravo pitanje je kako mi možemo da čuvamo Srbiju. Mislim, Teodosić, Bjelica...", rekao je Veseli.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde, naturalizovani Čeh američkog porekla Blejk Šilb rekao je da njegov tim treba da bude koncentrisan tokom cele utakmice.

"Osnovni cilj je da zadržimo koncentraciju. Naš glavni cilj je da budemo ambiciozni i da guramo jedni druge unapred. Biće teško protiv Srbije. Znam mnogo igrača uživo. Velika je čast što mogu da se takmičim protiv jednog od najboljih timova ovde", rekao je Šilb.

Kreator igre Češke Tomaš Satoranski rekao je da njegovom timu znači svaki minut odigran na ovom šampionatu.

"Srbija je jedan od favorita ovog turnira, i svaki trenutak utakmice protiv njih nam znači. Ne samo nama, nego i češkoj košrarci, ali hoćemo da i dalje budemo ambiciozni. Puni smo samopouzdanja i hoćemo da igramo jako kao protiv Hrvatske", rekao je Satoranski.

"Naravno da je Srbija favorit, ima mnogo oružja i sjajnog trenera, a igrači igraju sa mnogo srca. Ali, na ovom turniru svašta može da se desi", rekao je Satoranski.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Monday, 14.09.2015
22:33

Steta sto se Silb nije malo duze zadrzao u Zvezdu dobar je to igrac nikad necu zaboraviti njegovi trojku protiv Panatinaikosa koja nas je odvela u produzetke

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Monday, 14.09.2015
23:10

Imao je preveliku platu da bi ga cekali ali kad bi to zanemarili onda da....

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Tuesday, 15.09.2015
16:13

Pa ja ne mislim ni da smo sada finansijski mocni, finansijski stabilni da, ali daleko smo od mocnog...

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Tuesday, 15.09.2015
08:36

Jeste imao je ogromnu platu a tada nismo bili toliko finansijski mocni kao sada