Veoma izvesno osnivanje druge ABA lige

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 02.07.2017.
12:02
Izvor: Sportske.net

Ovo je potvrdio i Krešimir Novosel, direktor ABA lige.

aba-liga.com
aba-liga.com

Povezane vesti

Direktor regionalnog takmičenja, Krešimir Novosel, je u razgovoru za "Glas Srpske" istakao da će se ove sezone najverovatnije osnovati druga ABA liga, ali da se i dalje suočavaju sa problemima od prošle godine.

"Vodimo određene razgovore i ne bi trebalo da imamo problema kao prošle godine, ali nikad ne reci nikad. Planirano je da utakmice druge ABA lige budu igrane sredinom sedmice dok bi se mečevi u ABA ligi i dalje igrali vikendom, tako da ne dođe do poklapanja termina i da sudije imaju vremena za odmor i putovanje. Cilj nam je da nemamo poklapanja termina ni sa nacionalnim prvenstvima i želimo samo veći broj kvalitetnijih mečeva", rekao je Krešimir Novosel.

SKupština je zakazana za 10. jul, najverovatnije će tada biti osnovana druga ABA liga.

To je i datum kada očekujemo spisak klubova koji bi mogli da igraju ovo takmičenje, a Novosel je istakao da postoje klubovi koji su poslali zahtev da igraju ovo takmičenje.

"Pokretanje druge ABA lige uopšte nije pod znakom pitanja, samo moramo da preciziramo neke stvari", rekao je Novosel.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ton4i
Sunday, 02.07.2017
18:26

Vec nekoliko sezona mi je jako cudno sto se ABA liga nekako prerano okoncava,svakako nakon nje ima par dana odmora i odmah se igraju nacionalni sampionati,a bilo bi zahvalnije prema ostalim timovima u ABA ligi da u plej-ofu igraju prvih osmoro timova,ali ruku na srce prve cetiri ekipe(zna se koje) su objektivno snazniji od ostalih,dakle treba se nekako ukomponovati kalendar za sledecu sezonu,nadam se da ce se naci idealni balans izmedju interesa timova,i fizickih mogucnosti igraca.

avatar
Pretorijanska Garda
Sunday, 02.07.2017
18:02

Odlicna ideja, koja je trebala i ranije da se sprovede u delo, samo se treba pozabaviti oko finansijskog dela odrzavanja lige i isplativosti klubova da igraju istu. Ovo je odavno jedini spas za klubove u regionu, igranje jacih utakmica, bolji razvoj igraca, vise materijala za obradu i plasiranje dalje u neki klub iz prve ABA lige. Ne postoji mehanizam kojim bi probudili vise klubova iz nase lige recimo, vise nasih regiona, od ovog nacina, putem takmicenja jos 3-4 nasa kluba, u neko znatno ozbiljnije takmicenje kao sto je ovo (u odnosu na poluamatersku kls ligu). Sada klubovi poput Vojvodine, Dinamika, Vrsca, Metalca, mogu da se nadaju necemu, boljoj perspektivi, veceg ulaganja od strane grada/opstine, znatno jace i zanimljivije tekme, koje ce doprineti vecoj popularizaciji i boljem razvoju igraca, a pogotovo ce sve to mnogo vise znaciti prvoj Jadranskoj, koja ce imati benefite od ovoga. Uvodjenjem ove lige u ozbiljniji takmicarski ritam bi se ubacili klubovi poput trostrukog sampiona Evrope Splita, ili bivseg sampiona KK Bosne, imali bi mesta za one poput Krke sto ispadnu sa Jadrana, kao i prostor za nastup Sutjeske, Heliosa itd...svakako dobra ideja, i da bude ovo i barem neka nasa americka razvojna (NBDL) za siromasne, gde se mogu formirati i neke zanimljive filijale, i bice to ok...

avatar
Bafana
Sunday, 02.07.2017
13:45

Nije kao da me briga ali kako ce Hrvati da ukomponuju tri lige u nedelju danu .

avatar
bagra
Sunday, 02.07.2017
13:07

Znaci domace lige cao zdravo

avatar
Pretorijanska Garda
Sunday, 02.07.2017
18:15

Domace lige su proslost, spas ne lezi u njima, vecinom prestavljaju teret i mrcvarenje ionako istrosenih igraca na kraju sezone. Oziveti domace lige ne bi uspeli nikad, sve i da vratimo nase najbolje klubove sa Jadrana. Cilj je animirati sto vise klubova i regiona, a to moze samo putem ovoga. Prevashodno je cilj imati sto vise zanimljivijih duela, jacih utakmica, privlacenje mladih talenata, boljih igraca, to je sve u domacici izgubilo smisao, i jedino regionalne pruzaju mogucnost nekog napretka....