Velikom Dirku godine ne mogu ništa!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 21.03.2016.
08:45
Izvor: Sportske.net

Veče u NBA ligi obeležio Nemac. Toronto u poteri za Lebronom, Klipersi u krizi, prekid loše serije Bostona...

BETA/AP Photo/Craig Mitchelldyer
BETA/AP Photo/Craig Mitchelldyer

Povezane vesti

Sjajna partija Dirka Novickog obeležila je veče u NBA ligi. Nemac je ubacio 40 poena, Mavsi su posle velike bitke slavili u produžetku protiv Portlanda.

Deron Vilijams je odigrao verovatno najbolju partiju od povratka u rodni grad, plej Dalas je ubacio 31 poen i imao 16 asistencija. Pogodio je ključnu trojku u produžetku u kome je Novicki postigao 8 poena, sve na Vilijamsove asistencije. Dalas je pobedom uspeo da se primakne Portlandu na pola koraka u borbi za šesto mesto na Zapadu. Do kraja Mavsi imaju 12 mečeva, Blejzersi 11. Kod gostiju Lilard 26, ali se propisno ispromašivao, Krabe 24, MekKolum 22. Odličan je bio Mejson Plamli koji je imao čak 19 skokova, uz 14 poena.

Novicki je inače postao jedan od četvorice igrača u istoriji koji su postigli 40+ poena, a da su bili stariji od 37 godina. Pogađate da je to sjajno društvi, Džordan, Džabar i Karl Meloun!



Toronto se primakao Kavsima na jednu pobedu. Nisu ništa prepustili slučaju protiv Orlanda koji se dobro držao. DeRozan je ubacio 25 poena, Skola dodao 20, za Reptorse su igrala samo osmorica. Odrazilo se na odbranu u prve tri četvrtine, Orlando je šutirao preko 50%, ali onda su Kanađani stegli i kvalitet je došao do izražaja. Medžik bez Vučevića, Oladipo i Furnije dali su po 21 poen.

Klipeesi su poraženi u Nju Orleansu. Pošto je objavljeno da će Entoni Dejvis propustiti ostatak sezone, Pelikansi su iznenadili favorita, ne samo bez "Obrve", već i Rajana Andersona, Gordona, Tajreka Evansa i Norisa Kola. Omer Ašik je bio odličan sa 15 poena i 14 skokova, Holidej najefikasniji kod domaćih sa 22.

Ovo je drugi poraz za manje od 24 sata za Klipse, izgubili su u subotu u Memfisu, ali nema opravdanja, u pitanju su rivali koji su desetkovani, bez najboljih igrača.

Seltik nije mogao da izabere boljeg protivnika za prekid loše serije. Slavili su protiv Filadelfija, dobili prvu u poslednjih pet utakmica. Ajseja Tomas je ubacio 26 poena, Džared Salindžer napravio dabl-dabl (14 p. 13 sk.), šestorica igrača Bostona bila su dvocifrena.

Juta je opet zaključala odbranu, sveli su Milvok na 85 poena, Rudi Gober je uz 12 poena, imao 14 skokova. Hejvard onaj stari, igrao je u Čikagu u subotu, sinoć ubacio 18 poena, ali i bez svog najboljeg igrača Džez je pobeđivao, Naime, dobili su pet od poslednjih šest susreta. Baksi su im baš mušterija, slavili su u 18 od poslednje 22 utakmice protiv ovog rivala.

I na kraju, u meču sa neočekivano malo poena, Kazins je bio prevaga u pobedi Kingsa protiv Niksa. Ubacio je 24 poena, imao 20 skokova, kod domaćina nije bilo Mela Entonija, Robin Lopez je ubacio 23 poena, imao 20 skokova, ali su se "Bugi" Kazins i njegovi Kingsi ipak na kraju radovali.

Rezultati:

Milvoki - Juta 85:94
Njujork - Sakramento 80:88
Nju Orleans - Klipers 109:105
Filadelfija - Boston 105:120
Dalas - Portland 132:120 pr.
Toronto - Orlando 105:100

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke