Veliko priznanje za Nikolu Milutinova!

Autor: Nikola Miloradović
utorak 11.07.2017.
18:35
Izvor: Sportske.net

Srpski košarkaš je imao odličnu sezonu u dresu Olimpijakosa, a to potvrđuje i nagrada koja mu je danas dodeljena.

Epa/Sedat Suna
Epa/Sedat Suna

Povezane vesti

Kako prenosi "Eurohoops", bivši centar Partizana Nikola Milutinov je dobio nagradu za za igrača koji je najviše napredovao u grčkoj košarkaškoj ligi.

On je dobio ubedljivo najviše glasova od strane trenera iz grčke, kapitena tamošnjih timova, kao i medija i navijača.

Dobio je 10 glasova od trenera i kapitena, na drugom mestu se nalaze Nikos Papas (Panatinaikos), Nikos Gkikas (Promietas Patra) i Antonis Koniaris (PAOK), koju su dobili po tri glasa.

Ubedljivo je dobio i u glasanju medija i navijača, dobio je 256 glasova, na drugom mestu našao se njegov saigrač iz Pireja Dimitris Agravanis sa 144.

"Želim da se zahvalim svima koji su glasali za mene u konkurenciji za Igrača koji je najviše napredovao. Nažalost, sezonu nismo završili na željeni način, kako nismo osvojili nijedan trofej", izjavio je Milutinov.

"Nije tajna da mi je u prvoj sezoni bilo teško. Bio sam daleko od svoje zemlje po prvi put u životu. Bilo mi je teško da se prilagodim. Ali svi u Olimpijakosu su me podržavali, pomogli mi i bio sam siguran da ću biti bolji u drugoj sezoni. To se na kraju i dogodilo. Želim da se zahvalim svom treneru, saigračima i navijačima Olimpijakosa što su verovali u mene", dodao je srpski centar.

On je u sezoni za nama u grčkom šampionatu postizao 5,8 poena uz četiri skoka po meču za 15 provedenih minuta na parketu u proseku.

Podsetimo, on neće igrati na predstojećem Eurobasketu za reprezentaciju Srbije, kako ga selektor Đorđević nije uvrstio na suženi spisak od 17 imena.

Milutinov je dres reprezentacije Srbije nosio na prethodnom Evropskom prvenstvu, gde je nastupio na šest mečeva, a sa našom selekcijom došao je do četvrtog mesta na turniru.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KostolomacLB
Tuesday, 11.07.2017
22:06

Djordjevic ga nije stavio na spisak, jer je zeleo da igra Letnju Ligu za SAS, isto kao i Dangubic... Do sada nisu odigrali 1 minut, obojica, ukupno...

avatar
Blackmamba24
Tuesday, 11.07.2017
19:07

Samo pogledajte Young-a na ovoj slici hahah

avatar
Čeki
Tuesday, 11.07.2017
22:48

Ja mislim da je to onaj drugi Amer.