Veliki peh za Nemce - Cirbes propušta Eurobasket!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 21.08.2015.
23:59
Izvor: Sportske.net

Veliki peh dogodio se u petak uveče centru KK Crvena zvezda i košarkaške reprezentacije Nemačke Maiku Cirbesu koji će zbog povrede propustiti predstojeći Eurobasket.

basketball-bund.de
basketball-bund.de

Povezane vesti

Jedan od domaćina predstojećeg Evropskog prvenstva pretrpeo je u petak veliki peh pošto je potvrđeno da je centar Maik Cirbes teže povredio zglob zbog čega će propustiti kontinentalnu smotru.

Na zvaničnom sajtu Nemačke košarkaške federacije saopšteno je da odmah nakon prijateljske utakmice sa Letonijom Maik Cirbes prebačen u bolnicu kako bi bio utvrđen stepen povrede, a lekarski tim je potvrdio da je košarkaš Crvene zvezde teže povređen.

Doktor Oliver Pojc saopštio je selektoru da je Maik Cirbes povredio ligamente skočnog zgloba i da na njega neće moći da računa za predstojeće Evropsko prvenstvo.

"Cirbesova povreda predstavlja težak udarac za naš nacionalni tim. Situacija je razočaravajuća, igrao je sjajno tokom priprema i mnogo će nam nedostajati" rekao je selektor "Pancera" Kris Fleming.

Centar Crvene zvezde povredio se tokom prvog dela igre kontrolne utakmice sa Letonijom, a odmah nakon što je napustio teren produžio je ka svlačionici i nije se vraćao na klupu.

Ispostavilo se da je povreda ozbiljna i da Maik Cirbes neće biti u stanju da nastupi na predstojećem Evropskom šampionatu što znači da selektoru Nemačke na poziciji centra ostaje samo jedna dobra opcija u vidu Tibora Plajsa.

Ostaje da se vidi koliko dugo će Maik Cirbes pauzirati i u kojoj meri će njegova povreda pogoditi i šampiona Srbije.

Podsećamo da će reprezentacija Nemačke igrati u istoj grupi u kojoj se nalazi i Srbija a selektora "Orlova" može da raduje ovakav razvoj situacije jer će protivnik biti oslabljen na poziciji na kojoj je i Srbija "najtanja".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lidija Ostojic-Radin
Saturday, 22.08.2015
08:07

Drži se momčino i brzo se oporavi!!!

avatar
Smak
Saturday, 22.08.2015
03:44

Brz oporavak, Cirbi!

avatar
Eccentric
Saturday, 22.08.2015
02:00

ova macola da ne igra moze biti samo pojacanje

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Saturday, 22.08.2015
00:17

Samo da bude spreman za Zvezdu I da ga ta povreda ne muci u daljoj karijeri

avatar
Lord of Nottingham
Saturday, 22.08.2015
00:05