Vejdova završnica, Leonard ispalio rafal, "Grobar" i "Delija" odlični u pobedi!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 04.12.2015.
08:08
Izvor: Sportske.net

Derbi Teksašanima koji su paljbom primirili "Grizlije" u Tenesiju. Luda završnica u Majamiju, Denver prekinuo lošu seriju, Crnogorac i njegov tim igraju iznad svih očekivanja!

BETA/AP Photo/Joe Skipper
BETA/AP Photo/Joe Skipper

Povezane vesti

Konačno. Serija Denvera je prekinuta, nakon osam poraza Nagetsi su se radovali i to u Kanadu. Žo Lovernjse vratio u petorku, odigrao odličan meč, 14 poena i 10 skokoa. Jokić solidan, 8 poena, 6 uhvaćenih lopti. Kada se rezultat lomio trener gostiju Meloun se okrenuo iskusnima, Vil Barton je sa klupe ubacio 22 poena, Galinari dodao 21, Nagetsi su nekako sačuvali pobedu u finišu, a bili su perfektni sa linije penala 18 od 18.

Dvejn Vejd je bacanjima dokrajčio Oklahomu, u zaista uzbudljivom meču na Floridi. Bilo je 11 izjednačenja, 38 puta su ekipe menjale vođstvo, na kraju, ova klackalica je završena pobedom domaćih. Vejd je brojao do 28, Kris Boš dodao 16, Dragić 14, Majami je preživeo i trojku Vestbruka sa sirenom, plej Oklahome nije uspeo da pogodi za pobedu. On i Durant su ubacili po 25 poena, a Vestbruk nije dao koš u poslednjih 16 minuta.

Spurs Grizzlies Basketball

Derbi je pripao San Antoniju. Leonard je pogodio sedam trojki iz devet pokušaja, "Grizliji" nisu imali odgovor, pa su Sparsi slavili u Tenesiju.

Toni Parker je dodao 17 poena, 7 skokova i 5 asistencija, Sparsi su u formi dobili su 7 od poslednjih 8 mečeva. Uspeli su da povedu sa +15 u trećoj četvrtini, posle je prednost narasla, pa smo gledali završnicu bez većih uzbuđenja, gosti su priveli meč kraju, Bobi Marjanović je igrao manje od 4 minuta, upisao jedan skok.

Magic Jazz Basketball

Sa sjajnim partijama nastavila je Juta. Nikola Vučević je ubacio 16 poena, imao 8 skokova u pobedi Medžika u Juti. To je peti trijumf u nizu za ekipu sa Floride i najduža serija pobeda od januara 2012. godine.

Orlando je preuzeo kontrolu na startu poslednje četvrtine, gubili su sa poenom razlike, a onda serijom koševa koje je začinio Furnije trojkom, stiglo na +8. Od tada se nisu osvrtali, Džez se par puta vraćao na jedan posed, ali je Orlando na kraju slavio, šest igrača gostiju bili su dvocifreni.

Juti je nedostajao povređeni Gober koji će duže vreme odsustvovati sa parketa.

Zaustavljeni su i Pejsersi, nakon šest pobeda. Demijen Lilard je sa 26 poena predvodio Portland do trijumfa, a Pol Džordž će želeti da zaboravi ovo veče. Naime, trojke je šutirao 0 od 9, imao 4 od 17 ukupno, napravio je i 5 grešaka.

Kings Celtics Basketball

U Meksiku, igrali su Boston i Sakramento. Ajsija Tomas je bio raspoložen protiv bivšeg tima, ubacio im je 21 poen koliko i zaboravljeni Keli Olinjik, pa je Boston slavio bez problema.

Kazins se ispromašivao u redovima "domaćina", a Rondo je isključen protiv Seltiksa u kojima je proveo veliki deo karijere. On je prošle godine igrajući za Dalas ubacio Bostonu 29 poena, Mavsi su dobili, sada je eto, osetio poraz, meč je završio sa 5 poena i 8 asistencija.

Rezultat:

Sakramento - Boston 97:114
Portland - Indijana 123:111
Juta - Orlando 94:103
Memfis - San Antonio 83:103
Majami - Oklahoma 97:96
Toronto - Denver 105:106

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke