Vejdova simultanka, Leonardov podvig, Oklahomina istorija!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 30.03.2015.
08:25
Izvor: Sportske.net

Borba za poslednja mesta u plej ofu eksplodirala, Tander se vratio iz izgubljene pozicije, San Antonio pacifikovao "Grizlije". Na Istoku, "Fleš" kao u najboljim danima!

Beta/AP Photo/Joe Skipper
Beta/AP Photo/Joe Skipper

Povezane vesti

Oklahoma sve jasnije vidi plej of. Tander je na krilima 33 poena Rasela Vestbruka uspeo da stigne prednost Sansa od +20 i da otpiše jednog od rivala u borbi za osmo mesto.

"Zoro" je dodao 9 skokova i 7 asistencija, ovo je najveći povratak franšize od kada se iz Sijetla preselila u Oklahomu. Di Džej Augustin je u poslednjoj četvrtini ubacio 13 od 19 poena, pa je Tander dve i po pobede ispred Pelikansa, četiri ispred Feniksa. Do kraja regularne sezone je osam utakmica.

Pelikansi su zadržali nadu, prema očekivanjima su savladali slabu Minesotu uz 28 poena Entonija Dejvisa. On je dodao i 9 skokova, u finišu su rezerve Nju Orleansa dokrajčile Timbervulvse.Ništa novo u Minesoti, ponovo desetkovani, jedva čekaju da se sezona završi.

Timberwolves Pelicans Basketball

Na Istoku je borba za osmo mesto izjednačenija, Indijana je noćas savladala Dalas, ostali su deveti. Si Džej Majls je blistao sa 28 poena, ovo je bila tek druga pobeda za Pejserse u poslednjih devet mečeva. Posao im je olakšala povreda Monte Elisa, Novicki je ubacio 19 poena za Dalas, Rondo uz 17, imao 10 asistencija i 7 skokova. Čandler Parsons je brojao do 27, ali je promašio trojku za produžetak.

Grizzlies Spurs Basketball

U Teksasu nije bilo mnogo drame. San Antonio nije gubio ni u jednom trenutku meča protiv Grizlija, šampion igra sve sigurnije. Leonard je u poslednjoj četvrtini odigrao simultanku sa gostima, ubacio je prvih 15 poena u tom delu igre kada je domaćin prelomio meč.

San Antonio je ostao 6. na Zapadu, ispred njih su Klipersi sa pobedom i po više, iza državni rival Dalas koji kasni dve i po pobede.

Clippers Celtics Basketball

Klipersi ne posustaju, noćas su stigli do sedmog trijumfa u nizu. Slavili su u Bostonu, Redik je ubacio 27 poena, Kris Pol 21, imao je i 10 asistencija. Riversov tim je posle razočaravajućih poraza sredinom marta od Dalasa i Hjustona odgovorio na pravi način, noćas u Bostonu nisu dozvolili nikakvo iznenađenje već na startu drugog poluvremena bilo je +31 za goste.

APTOPIX Lakers Nets Basketball

Boston je skliznuo sa osme pozicije, poraz rivala su iskoristili Netsi koji su skočili na mesto koje donosi doigravanje. Bruklin je savladao Lejkerse, uz dominaciju Bruka Lopeza pod obručima. Centar Netsa je ubacio 30 poena, imao je i 11 skokova. Odlična partija i Džoa Džonsona, uz 18 poena, imao je 8 skokova i 7 asistencija. Ovo je treći trijumf u nizu za Netse, sada sudbinu drže u svojim rukama. Ovo je inače prvi put da su Netsi počistili Lejkerse još od 2006. godine. Uz to, ovo je prvi put da dobiju Lejkerse od kada su se iz Džerzija preselili u Bruklin.

Rockets Wizards Basketball

Vašington tone, imali su ambiciju da završe među top 4 na Istoku i stignu do prednosti domaćeg terena u prvoj rundi doigravanja. Posle poraza od Hjustona to je sada malo izvesno. Igraće u plej ofu, ali od željenih 50 pobeda nema ništa. Noćas su protiv Hjustona loše šutirali, nervirao se kouč Vitman nije pomoglo. Harden je ubacio 24 poena u još jednoj lošoj predstavi za Vizardse, koji kasne za Torontom dve i po pobede i peti su na Istoku.

Džon Vol je bio usamljen u naporima da promeni nešto, 25 poena, 12 asistencija, 8 skokova, mada ni on nije šutirao dobro.

76ers Cavaliers Basketball

Kavsi su se mučili protiv Filadelfije u finišu, nisu postigli koš u poslednja četiri minuta, ali je pobeda jedino što je važno. Ostali su drugi na Istoku, zadržali prednost nad Čikagom. Džejms je ubacio 20 poena, imao 11 skokova, 6 asistencija, povredili su se Šumpert i Lov, neće verovatno biti u timu u sredu u Majamiju.

Pistons Heat Basketball

Kad smo kod Hita, da kažemo da su savladali Majami uz sjajnu partiju Vejda. "Fleš" je ubacio 40 poena, dan pošto su mu oporavljali levo koleno jednom manjom intervencijom. Posle poluvremena, ionako ranjeni domaćin je ostao i bez Denga i Bislija. Sa još šestoricom, Vejd je našao put do trijumfa, ubacio je 19 od 40 poena u poslednjoj četvrtini. Pomogao mu je neočekivano zaboravljeni Judonis Haslem. Dragić je dao 10 poena, na drugoj strani Dramond 32, Džekson 31, ali su njih dvojica jedini dali doprinos u ofanzivi Pistonsa.

Rezultati:

Vašington - Hjuston 91:99
Nju Orleans - Minesota 110:88
Bruklin - Lejkersi 107:99
Klivlend - Filadelfija 87:86
Boston - Klipersi 106:119
Majami - Detroit 109:102
San Antonio - Memfis 103:89
Indijana - Dalas 104:99
Feniks - Oklahoma 97:109

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke