Vejd objasnio Lebronu, Voriorsi i Houksi pobedom na derbi, "debitovao" Divac!

Autor: Boris Jovanović
utorak 17.03.2015.
08:17
Izvor: Sportske.net

Lebron i drugi put izgubio protiv doskorašnjih klupskih drugova. Lideri Istoka, odnosno Zapada slavili pred međusobni duel u sredu. Divac prvi put kao potpredsednik pred navijačima Sakramenta. Parsons i Rondo zajedničkim snagama smirili Vestbruka u finišu

Beta/AP Photo/Lynne Sladky
Beta/AP Photo/Lynne Sladky

Povezane vesti

Lebron ostaje bez pobede protiv svog bivšeg kluba na gostujućem terenu.

Drugi put ove sezone je sa Kavsima bio na jugu, drugi put je teren napustio pognute glave. Sjajni Dvejn Vejd je ubacio 32 poena, od toga 21 u prvom delu, Dragić dodao 20, uz 9 asistencija, pa Hit opet osmi, na mestu koje donosi plej of.

Lebron je dao 26 poena, tokom dana je zbog problema sa kolenom bilo neizvesno hoće li igrati, pojavio se na parketu. Irving je ubacio 21 poen, ali uz slab šut, 5 od 15.

Kavsi su odmarali Lova, biće  timu u sredu kada dočekuju Bruklin.

Lakers Warriors Basketball

Lejkersi su skupo prodali kožu protiv lidera, ali je Golden Stejt pobedom overio plasman u plej-of. Čak i da izgube sve do kraja, biće u doigravanju, naravno to je samo matematika, Voriorsi žele startnu poziciju u završnici sezone. Ovo je inače prvi put da je Golden Stejt od druge polovine sedamdesetih tri godine u nizu u plej ofu. Oni vode na Zapadu, imaju 6.5 pobeda više od Memfisa, a žele i prvo mesto u celoj ligi. Napravili bi veliki korak ako bi u sredu u derbiju savladali jedinog konkurenta, Atlantu.

Inače, Lejkersi su ostali u utakmici do kraja, u poslednjih pet minuta ušli izjednačeni, ali nije vredelo, Tompson sa pet poena i Igodala zakucavanjem su odmah napravili seriju i na kraju je pobeda ostala na severu Kalifornije. Kari je ubacio 19 poena, imao 9 asistencija i 4 skoka.

Hawks Kings Basketball

Houksi su stigli do klupskog rekorda 23. pobedom na strani. Slavili su u Sakramentu, uz 23 poena Džefa Tiga i 19 Milsapa. Majk Budenholcer odmara tim, delovali su svežije od domaćina, ostali na pola koraka iza Voriorsa. Ako dobiju u Ouklendu u sredu preuzeće prvo mesto. Inače, pred domaćom publikom u Sakramentu je debitovao i Vlade Divac, kao potpredsednik, meč je pratio u društvu vlasnika Viveka Ranadiva. Kingsi su bili bez Rudija Geja, od kada ih je preuzeo Džordž Karl skor je 4-10.

Pero Antić je ubacio 5 poena, na drugoj strani Kazins 20, uz 13 skokova, Divac smatra da je u pitanji najtalentovaniji centar koga je video u životu.

Hornets Jazz Basketball

Juta je rasturila Šarlot, dobili su 11. od 13 mečeva posle Ol-Stara. Spustili su Hornetse na 64 poena, u a prvom poluvremenu pogodio 12 trojki, pa se Al Džeferson loše proveo na gostovanju bivšem klubu. Rudi Gobert je imao 22 skoka za Džez, Francuz ruši rekorde. Kad smo kod rekorda da kažemo i da su Hornetsi srušili jedan crni, ovo je najmanji broj poena za njih u sezoni. Šutirali su ispod 30%...

Nuggets Grizzlies Basketball

Denver je odmarao startere protiv Memfisa, i pored togasu se dobro držali bez Farida, Galinarija i Lausona. Ipak, u finišu je serijom 13:2 domaćin rešio pitanje pobednika, odličan je bio Zek Rendolf sa 21 poenom i 16 skokova. Nurkić je na drugoj strani ubacio tek 2 za dvadesetak minuta, a Lovernj se nije upisao.

Bruklin je odneo pobedu iz Minesote, Garnet nije igrao protiv kluba iz koga je nedavno stigao, ili bolje rečeno vratio se u Minesotu.

Beležimo odličnu partiju hrvatskog rukija Bojana Bogdanovića, ubacio je 21 poen, Džo Džonson dodao 22, a Netsi su ubacili 78 poena u reketu, što je rekord franšize.

Jasno, iskoristili su i odsustvo Pekovića, a Timbervulvsi su imali svega osam igrača na raspolaganju.

Thunder Mavericks Basketball

Dalas je posle preokreta savladao Oklahomu. Ras Vestbruk je ubacio 24 poena, imao 12 skokova, dve asistencije su mu nedostajale do novog tripl-dabla. Njegov tim je bio na +15, ali su Čandler Parsons i Radžon Rondo zajedničkim snagama utišali Tander. Parsons je ubacio 31 poen, Rondo imao 13 asistencija i odigrao ključnu odbranu na Vestbruku u poslednjem minutu pa je pobeda ostala u Teksasu. Vestbruk je dobio peti i šesti faul u dva napada i meč završio pre vremena, Bilo je napeto, ličilo na plej-of, Novicki je ubacio 22 poena, dve ključne trojke kada se lomilo. Videli smo pet tehničkih grešaka, dva namerna faula, na kraju Maveriksi su peti na Zapadu, napravili su malu razliku u odnosu na osmoplasiranu Oklahomu koja mora da se osvrće, ima samo pola pobede više od najbližih pratilaca.

76ers Celtics Basketball

Boston je stigao do pete pobede u nizu, Filadelfija je bila lak plen. Tajler Zeler je izjednačio rekord karijere sa 26 poena, Bredli dodao 20, uz 10 skokova i šest asistencija. Seltiksi igraju odlično, imaju šansu za plej of, četiri tima se bore za dva poslednja mesta na Istoku.

Trail Blazers Wizards Basketball

Vašington je napraviio četvrtu pobedu u seriji, veliko veče Džona Vola je srušilo neugodni Portland. Plej Vizardsa je uz 21 poen, imao 11 asistencija i 9 skokova. Imali su +25, dozvolili gostima iz Oregona da se vrate u meč i spuste na jedan posed, ali onda je Vol ponovo preuzeo kontrolu i meč priveo kraju. Sledeća stanica za Portland je Majami u sredu, Vašington gostuje zahuktaloj Juti.

Raptors Pacers Basketball

Toronto je odneo pobedu iz Indijane, Kajl Lovri nas je podsetio da je Ol-Star igrač, sa 20 poena, 11 skokova, 10 asistencija i 3 ukradene lopte, ovo je njegov drugi tripl dabl u sezoni. Kanađani su rasturili Pejserse i počistili ih ove sezone. Ovo je 40. pobeda za Kanađane, i to za manje od 70 mečeva, što je rekord franšize. Iako ne igraju dobro u poslednje vreme, oni vode na Atlantiku i posle dužeg vremena imaju veće ambicije u plej ofu. Dobro su šutirali noćas, pogodili 12 trojki, niko nije postigao toliko poena ove sezone u Indijanapolisu protiv Pejsersa.

Rezultati:

Indijana - Toronto 98:117
Vašington - Portland 105:97
Majami - Klivlend 106:92
Minesota - Bruklin 106:122
Memfis - Denver 92:81
Boston - Filadelfija 108:89
Juta - Šarlot 94:66
Dalas - Oklahoma 119:115
Sakramento - Atlanta 103:110
Golden Stejt - Lejkersi 108:105

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke