"Valjak" srušio Metalčevu tvrđavu!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 17.01.2015.
20:44
Izvor: Sportske.net

Derbi susret 18. kola regionalne košarkaške lige igran je u Valjevu gde su dve srpske ekipe posle serije od četiri vezane pobede ukrstila koplja a pobedu je slavio Partizan NIS.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Košarkaši Partizana NIS potvrdili su da se nalaze u sjajnoj formi petom uzastopnom pobedom u ABA ligi do koje su stigli na gostovanju ekipi koja je na prethodne četiri utakmice vezala isto toliko trijumfa.

Srpski derbi u okviru 18. kola ABA lige igran je u Valjevu a izabranici Duška Vujoševića "osvojili" su Metalčevu tvrđavu pošto su slavili rezultatom 83:72 (25:17, 20:21, 18:22, 20:12).

Još jednom su ljubitelji košarke mogli da uživaju uzbudljivoj utakmici pošto Partizan nije uspevao da slomi otpor domaćina sve do trojke Mihajila Andrića dva minuta pre kraja susreta.

Gosti su bolje otvorili utakmicu nošeni dobrom igrom u reketu koja je rezultirala poenima Milana Mačvana i Đorđa Gagića. Dvojica pomenutih pravili su razliku tokom prvih 10 minuta igre pa je Partizan na prvu pauzu otišao sa 8 poena prednosti.

Tokom druge četvrtine Partizan je povećao prednost ali je Metalac pokazao da će u nastavku susreta crno-beli morati da daju svoj maksimum kako bi upisali željenu pobedu.

Već na početku drugog poluvremena Metalac se vratio u igru zahvaljujući boljem skoku i zatvaranjem Partizanovog "niskog posta".

U momentima kada je domaćin uspevao da iskontroliše Partizanov napad proradio je Dušan Kutlešić pa su Valjevci posle tri minuta igre u trećoj četvrtini stigli do prvog vođstva (49:48).

Od tog momenta rezultat je uglavnom bio u egalu pa je tek u poslednjoj četvrtini tim Duška Vujoševića serijom rešio pitanje pobednika.

Poslednji priključak Metalac je imao na četiri minuta pre kraja kada je zaostajao tri poena za gostujućim timom (68:71) ali su onda Pavlović, Milosavljević, Mačvan i Andrić odveli Partizan na '+10' i tako prelomili utakmicu.

Najefikasniji pojedinci u pobedničkom sastavu bili su Milan Mačvan (15 pts, 3 sk) i Saša Pavlović (14 pts, 8 sk, 4 as), a dvocifren učinak upisali su Milutinov, Gagić i Milosavljević sa po 13 poena.

Marko Ljubičić predvodio je Metalac sa 19 poena i 5 skokova a drugi najefikasniji pojedinac bio je Dušan Kutlešić koji je za 29 minuta u igri ubacio 16 poena.

Šampion Srbije vezao je tako petu pobedu u nizu što će reći da Partizan od početka drugog dela sezone ne zna za poraz.

Metalčeva serija od četiri vezane pobede na domaćem terenu večeras je prekinuta ali je mnogobrojna publika sigurno uživala u sjajnom izdanju izabranika Vladimira Đokića koji su još jednom dali svoj maksimum.

Partizan nakon večerašnje pobede ostaje na četvrtoj poziciji na tabeli sa skorom 11-7, dok Metalac pada na osmu poziciju uz učinak 8-10.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke