"Valjak" pokreće motore u Crnoj Gori, Džikić zna recept

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 30.09.2016.
12:29
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Sutra od 19 časova i Partizan kreće u novu sezonu ABA lige, a protivnici su Mornaru u Baru.

Igor Danilović/KK Partizan
Igor Danilović/KK Partizan

Povezane vesti

Jutros je KK Partizan krenuo ka Crnoj Gori gde sutra od 19 časova (prenos na Arena sportu) očekuje duel sa novim učesnikom Lige šampiona, Mornarom iz Bara.

Trener crno-belih Aleksandar Džikić smatra da je Mornar protivnik za poštovanje, ali da se nada pozitivnom ishodu.

"Mornar je ozbiljan protivnik, vrlo stabilan klub sa kontinuitetom u radu i igranje u ABA lige je još jedna potvrda toga. Tim ima, košarkaškim rečnikom, punu formaciju, na svakoj poziciji imaju po dva igraca, ali postoji vrlo jasno postavljena hijerarhija u timu, znaju se nosioci igre, zna se ko su igrači sa svim pravima na terenu."

"Jedan od naših ciljeva biće da prenesemo težište njihovog napada na igrače koji nisu njihova primarna rešenja u napadu, da nametnemo ritam igre koji nama odgovara, uz kontrolu njihovog šuta za 3 poena. Očekuje nas protivnik koji koristi više različitih načina igre u odbrani, pa će koncentracija u fazi postavljenog napada biti vrlo važna", rekao je Aleksandar Džikić.

Novica Veličković će biti kapiten u novoj sezoni Partizana. On je rekao da očekuje veoma tešku utakmicu, ali da se nada pobedi.

"Prva utakmica nakon završetka pripremnog perioda je uvek teška i mi moramo da je odigramo na način na koji Partizan treba uvek da igra. Snažno i borbeno od početka do kraja. Protivnik je ekipa koja nije nimalno slaba, već su pokazali da imaju kvalitet i mi moramo da na pravi način odgovorimo", istakao je Novica Veličković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 30.09.2016
14:50

krece recikliranje

avatar
Kad si bio dete malo
Friday, 30.09.2016
15:21

Ovo vam je sad pravi derbi,u klasi ste

avatar
Kad si bio dete malo
Monday, 03.10.2016
19:07

Samo vi budite 'istitucija' za sebe,polako ali sigurno dolazi naplata za sve sto ste radili,molite Boga da opstanete nekako. :-D

avatar
denikv
Friday, 30.09.2016
18:36

KAD SI BIO DETE MALO NISI NI ZNAO STA JE PARTIZAN POSTAO 1992 U ISTANBULU. CUTI I NE SPOMINJI TO SVETO IME.

avatar
Friday, 30.09.2016
16:33

Dobro ti znas ko je institucija u Srbiji i kosarci,ali polako sve ce doci na svoje mesto,prosto to tako mora da bude,uvek bilo i bice!

avatar
svojnasvome
Friday, 30.09.2016
15:43

Da ustanes i poklonis se kad zelis da kazes nesto o instituciji i gigantu. ...pogoovo vi sto ne znate ko ste i kome pripadate

avatar
Jedan jedini
Friday, 30.09.2016
12:37

Najtrofejniji srpski klub i Sampion Evrope 1992 sutra krece po Osmi prsten💪💪💪