Vajtsajdovo "čudo" bez nagrade, letonska osveta, Bjelici drhtala ruka!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 18.11.2015.
09:02
Izvor: Sportske.net

Hasan Vajtsajd ostao praznih šaka u podvigu, srpski "Profesor" promašivao, Jokić bez šanse, Letonac ovoga puta nije čekao sirenu!

BETA/AP Photo/Wilfredo Lee
BETA/AP Photo/Wilfredo Lee

Povezane vesti

Ni neverovatna partija Hasana Vajtsajda nije bila dovoljna Majamiju. Stigao je do tripl-dabla, imao čak 10 blokada, domaćin je ostao praznih ruku na Floridi.

Minesota je odnela pobedu zahvaljujući i klupi, Lavin i Šabaz s iskombinovali 33 poena, rezervisti Minesote su ukupno ubacili 53, ali naš Bjelica nije imao svoje veče. Nije se upisao, promašio je svih sedam šuteva, meč završio sa četiri skoka i dve blokade.

Igrao je značajno manje nego u prethodnih utakmicama, petnaestak minuta.

Timberwolves Heat Basketball

Recimo i da je Vajtsajd jedan od sedmorice ljudi koji su napravili tripl-dabl sa blokadama, a već mu je to pošlo za rukom, prošle sezone protiv Čikaga.

Slavio je Denver, u Nju Orleansu. Pelikansi imaju samo jednu pobedu, ponovo su ostali bez Dejvisa koji je povredio rame u prvoj četvrtini.

Meč je obeležio sjajni Italijan, Danilo Galinari sa 32 poena, Jokić je odigrao samo 40 sekundi, njegov trener je forsirao nisku petorku, za Srbina nije bilo mesta.

Voriorsi su na 12:0, preslišali su noćas Toronto uz 37 poena Stefa Karija. Ovo je najbolji start u NBA ligi od 2002. kada je Dalas dobio 14 mečeva u nizu. Inače, rekord u broju pobeda drže Roketsi iz jeseni 1993. kada su pobedili u 15 mečeva na startu, isto su uradili Vašington Kapitalsi još 1948. godine.

Džon Vol je kontrolisao utakmicu, ubacio je 19 poena i imao 9 asistencija, probuđeni Oto Porter je takođe postigao 19 poena, pa su Vizardsi prvi put u sezoni dobili dvocifrenom razlikom, i to Milvoki.

Pistons Lakers Basketball

Kavsi su pali u Detroitu. Probali su u finišu sa namernim prekršajima na Dramondu, znajući njegovu slabost sa penala. Ali je najbolji skakač lige ubacio 5 od 9 bacanja, pa se taktika nije isplatila gostima. Dramond je završio sa 25 poena i 18 skokova. Odličan je bio Redži Džekson sa 23 poena i 12 asistencija. Pistonsi su uspeli da sačuvaju Lebrona u nastavku, ubacio im je 30 poena, ali čak 23 u prvom delu.  Ovo je drugi poraz u nizu za Klivlend posle osam uzastopnih pobeda.

Iznenađenje u Bruklinu, slabi Netsi su slavili protiv Atlante. Tadeus Jang je pogodio dva bacanja na nešto više od sekundu do kraja i presudio Houksima. Po običaju Bruk Lopez najefikasniji kod Netsa, 24 poena, imao je i 10 skokova, na drugoj strani Horford 18.

Hornets Knicks Basketball

Odlični Kristaps Porzingis je predvodio Nikse do pobede protiv Šarlota. Letonac je postavio rekord karijere sa 29 poena, a imao je i 11 skokova. Pre manje od nedelju dana, Porzingis je pogodio za pobedu protiv Šarlota, ali je koš poništen, sudije su smatrale da je vreme isteklo. Sada se osvetio na pravi način, 4. pik je odigrao sjajan meč i zaradio ovacije u "Medison Skver Gardenu".  Karmelo Entoni je ubacio 18 poena za domaće, Kemba Voker bio najbolji u redovima gostiju sa 31 poenom, ali je Batum, pošto je osvojio titulu igrača nedelje na Istoku razočaao, postigao je svega 4 poena.

Rezultati:

Njujork - Šarlot 102:94
Bruklin - Atlanta 90:88
Majami - Minesota 91:103
Detroit - Klivlend 104:99
Vašington - Milvoki 115:86
Nju Orleans - Denver 98:115
Golden Stejt - Toronto 115:100

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke