Uzdanica "Orlova" - Skroman, vredan, a ima OGROMAN potencijal!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.07.2016.
15:35
Izvor: Sportske.net

Sezona u najjačoj ligi na svetu ubrzala je sazrevanje Nikole Jokića u fizičkom, mentalnom i igračkom smislu, a ono što smo do sada videli od momka rođenog u Somboru govori da u njemu leži budućnost srpske reprezentativne košarke.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Pre samo godinu dana mnogi su bili skeptični kada je Nikola Jokić zaigrao u Letnjoj NBA ligi sa ciljem da se izbori za izlazak na veliku scenu. Pre odlaska "preko bare" Jokić je imao iskustvo igranja domaće i ABA lige što je po mišljenju mnogih stručnjaka bilo nedovoljno da odmah zaigra u NBA ligi.

Svi oni koji su sumnjali da će se Nikola Jokić izboriti za svoj mesto pod suncem demantovani su u rekordnom roku pošto je momak iz Sombora u debitantskoj sezoni u NBA ligi izabran u najbolju ruki petorku sa prosekom od 10 poena, 7 skokova i 2.4 asistencije po utakmici.

Samo jedna sezona u dresu Denvera pomogla je Nikoli Jokiću da unapredi svoje fizikalije i kvalitet igre što smo mogli da uvidimo tokom grupne faze takmičenja na Olimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu.

Pre svega, moramo da podsetimo da je Nikola Jokić održao dato obećanje i odazvao se na poziv selektora Aleksandra Đorđevića što je za svaku pohvalu i ujedno pokazuje da centar Denvera nije "digao nos" nakon selidbe u NBA ligu.

Sa prosekom od 18.5 indeksiranih poena Nikola Jokić je najkorisniji igrač reprezentacije Srbije posle prve dve utakmice na Olimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu, a ujedno je i najbolji poenter (14.5 pts) i skakač (7 sk) među "Orlovima".

Navijači koji u halu dolaze malo ranije primetiće da Nikola Jokić prvi izlazi na zagrevanje, a mi vam iz prve ruke možemo posvedočiti da je u miks zoni uvek raspoložen za razgovor i da sa osmehom na licu odgovara na sva novinarska pitanja.

Pred vama se nalazi kraći snimak sa zagrevanja pred duel sa Angolom na kojem možete da vidite kakvu ruku ima Nikola Jokić i koliko bi u budućnosti mogao da bude koristan reprezentaciji zbog svoje polivalentnosti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Danijella
Thursday, 07.07.2016
18:20

To je kosarkas i suter!! A ne nas Bogi Bogdanovic sutira 1 od 10 na zagrevanju :)

avatar
Sad il\' nikad!
Thursday, 07.07.2016
16:28

Jel zna neko odakle je Jokic? U nekim duzim intervjuima kao da se izgubi i pocne da govori vojvodjanskim akcentom.

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Thursday, 07.07.2016
16:31

Piše ti u tekstu, Somborac.

avatar
Sad il\' nikad!
Thursday, 07.07.2016
19:51

Nisam citao sve :D

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Thursday, 07.07.2016
16:35

Pise ti da je iz Sombora:-D

avatar
gosfkcz
Thursday, 07.07.2016
16:24

Realno super je. Nadam se da nece nestati kao sto je nestao Velickovic nakon sto smo svi mislili da ce biti oslonac reprezentacije makar 10 godina.

avatar
Amar Zornic
Thursday, 07.07.2016
16:04

Pravi primer za mlade

avatar
The 8th King of Rome
Thursday, 07.07.2016
15:42

Mlad a vec toliki oslonac ekipe bice u godinama koje slede zver o igaca upravo zbog svoje atipicnosti. Moze da sutira iz svih pozicija