Uvertira za ćurku - Lebron vratio dug, "Grizliji" snimali u Holivudu, Mesina menjao Popa!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 27.11.2014.
09:18
Izvor: Sportske.net

Poslednji mečevi pred jednodnevnu pauzu zbog Dana zahvalnosti. Lebron Džejms razbio Vizardse pre nego što navali na ćurku, Memfis prejak za Lejkersi, Etore Mesina šef u odsustvu Popovića. Namučio se Dalas, sjajno igra Portland, kao i gazda Istoka, Toronto

Beta/AP Photo/Tony Dejak
Beta/AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

"Grizliji" nisu imali milosti ni za Lejkerse. Kaznena ekspedicija iz Tenesija je protutnjala Holivudom, 13 pobeda u 15 mečeva. Gasol i Randolf su gospodarili pod koševima, domaćin se dobro držao, imao priključak i u poslednjoj četvrtini, odigrali odličnu odbranu u finišu, ali nije vredelo, nisu uspeli da okrenu rezultat.

"Tornjevi blizanci" Gasol i Rendold su iskombinovali 35 poena i 20 skokova, na drugoj strani Kobi 22, uz loš procenat šuta, Lin je ubacio 14, 5 asistencija, 4 skoka.

Etore Mesina je stigao do svoje prve samostalne pobede. Njegov šef Greg Popović se odmarao nakon jedne hirurške intervencije, pa je Italijan vodio šampiona protiv Indijane. Sparsi nisu dozvolili iznenađenje, Pejsersi su poslali upozorenje pobedivši Dalas u prethodnom meču, pa je San Antonio naučio iz tuđih grešaka.

Indijana je vodila sa devet razlike u prvom poluvremenu, ali kada se Manu Đinobili razigrao u nastavku, spasa nije bilo. Ubacio je 21 od 28 poena u drugom poluvremenu, pa je domaćin okrenuo rezultat.

Upalili su motore i Kavsi, dobili su ubedljivo Vašington, Lebron je ubacio 29 poena, imao 10 skokova i 8 asistencija. Odmarao je poslednjih desetak minuta, a Klivlend je vratio dug Vizardsima od prošle nedelje, kada je Lebron bio očajan.

Sada ga kako kaže čeka ćurka i tišina, odustaje od dijete na jedno veče, gledaće duel Kaubojsa i Iglsa, čak je i decu poslao negde kako ne bi smetala kada je utakmica.

Feniks se vratio sa turneje, Džef Hornasek se plašio umora, ali je tim odigrao odlično i zaustavio zahuktali Denver. Bledso je ubacio 21, Grin 24, Dragić 20 uz 4 asistencije i 5 skokova. Sansi su ubacili 13 trojki iz 25 pokušaja, protiv toga nema odbrane.

Pobedila je konačno i Oklahoma. Nakon šest poraza Tander je savladao Jutu, trojka Džekson-Ibaka-Lamb je nadoknadila odsustvo Duranta i Vestbruka koji bi uskoro mogli da se vrate na parket. Navijači ne mogu da dočekaju, Tander ima najgori skor za Zapadu.

Hjuston je dobio neočekivanu pomoć protiv Sakramenta., Malo poznati Ajsija Kanan koji prošle godine u ruki sezoni nije baš ostavio impresivan utisak je ubacio 24 poena, sasuo je rafal od 6 trojki. Takođe Motijunas je dodao 21, pa su dva čoveka iz senke trasirala put ka pobedi protiv Kingsa. Harden je brojao do 26, ali ga nije služio šut, ubacio je tek 10 od 31 lopte. Na drugoj strani velika partija Kazinsa nije pomogla, 29 poena, 17 skokova, 6 asistencija. Naravno, posao mu je bio olakšan činjenicom da nije bilo Hauarda.

Milvoki je odneo pobedu iz Minesote, oslabljeni domaćin je delovao beznadežno. Bio je to sudar top pikova, Parkera i Viginsa, igrač Baksa je dao 11 poena, imao 7 skokova, na drugoj strani Kanađanin 14, ali je napravio čak šest grešaka. Kod Timbervulvsa i dalje nema Pekovića, Martina, dok će Rubio dugo pauzirati.

Siksersi su izjednačili najgori start u istoriji. Poraženi su od Bruklina, 15. neuspeh u nizu na kraju sezone. Filadelfija se vratila iz -20, preuzela vođstvo u poslednjoj četvrtini, ali se onda razigrao Alan Anderson i ubacio 10 od svojih 12 poena kada se lomio rezultat. Sada Siksersi "jure" rekord Netsa iz 2009. kada je tada franšiza iz Džersija izgubila 18 u nizu. U redovima Netsa sinoć je igrao jedan košarkaš koji je učestvovao u crnom rekordu, Bruk Lopet.

Balkanci kod Netsa bez zapaženijeg učinka, Bogdanović 5, Teletović 9 poena, ovaj drugi je imao i 6 skokova.

Portland igra u strašnoj formi, stigli su do 9. pobede u nizu u šampionatu. Blejzersi su zahvaljujući Vesu Metjusu odneli pobedu iz Severne Karoline.

Metjus koga nije služio šut na kraju sezone je ubacio 10 od 15 lopti, na kraju sa 28 poena je bio ključ trijumfa gostiju iz Oregona. Kod Šarlota Big Al Džeferson 21 poen, 14 skokova.

Epitet favorita je opravdao Golden Stejt. Kari je ubacio 28 poena, otvorio vrata pobede na Floridi, odsedeo poslednju četvrtinu pošto su gosti vodili sa 27 razlike.

Kuzmić je odigrao nešto više od 2 minuta, uhvatio 2 lopte, na drugoj strani Vučević standardni dabl-dabl, 11 poena, 13 skokova, ali uz loš procent šuta.

Lider Istoka ne prašta. Toronto je dobio šesti meč u nizu, protunjali su kroz Džordžiju. Svi smo znali da su solidni, ali ne i ovako dobri, skor 13-2 je najbolji u istoriji kanadske franšize. DeRozan je postigao 27 poena, Vilijams dodao 22, ovo je meč u kome su postigli najviše poena u sezoni, čak 122. Pero Antić je postigao 5 koševa u redovima domaćih, koji nisu loše odigrali, ali su Reptorsi bili prejaki.

Dalas se oporavio od šokantnog poraza protiv desetkovane Indijane, ali su morali da igraju produžetak kako bi srušili slabi Njujork. Niksi su bili bez Mela Entonija, a Mavsi su nekako slavili, meč će se pamtiti po činjenici da je Tajson Čendler uz 17 poena imao čak 25 skokova protiv bivšeg tima. Novicki je ubacio 30, od toga polovinu u poslednjem periodu i produžetku. Džej Ar Smit je pogodio u poslednjoj sekundi za overtajm, ali nije vredelo, Niksi su ostali praznih šaka.

Slavili su i Klipersi. Šampion Pacifika je naneo Pistonsima šest uzastopni poraz. Razigrao se u trećoj četvrtini Kris Pol, posle toga je sve bilo jasno. Kraford je 14 od 25 poena postigao u poslednjem periodu, kada su gosti šutiraliu 65%, pogodili 5 trojki iz 7 pokušaja, Detroit je tu bio nemoćan.

Rezultati:

Orlando - Golden Stejt 96:111
Šarlot - Portland 97:105
KLivlend - Vašington 113:87
Filadelfija - Bruklin 91:99
Minesota - Milvoki 86:103
Hjuston - Sakramento 102:89
Oklahoma - Juta 97:82
Detroit - Klipersi 98:104
Dalas - Njujork 109:102 pr.
Atlanta - Toronto 115:126
Feniks - Denver 120:112
San Antonio - Indijana 106:100
Lejkersi - Memfis 93:99

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke