Uvećava se srpska kolonija u Bajernu - Mačvan kod Saleta

Autor: Pavle Knežević
petak 21.07.2017.
19:43
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac pojačao je minhenski Bajern. Najjače oružje mu je pobednički mentalitet.

twitter.com/fcb_basketball
twitter.com/fcb_basketball

Povezane vesti

Srpska kolonija u minhenskom Bajernu upravo je uvećana za Milana Mačvana. Krilni centar Srbije potpisao je dvogodišnji ugovor sa klubom koji vodi selektor "orlova" Aleksandar Đorđević i u kome igra Vladimir Lučić, a koji je u ovom prelaznom roku pojačao i Stefan Jović.

Mačvan je prošlu sezonu proveo u Armaniju, koji je imao jako lošu sezonu. Mačvan je u Evroligi prošle sezone imao prosek od 8,4 poena, 4,4 skoka i 1,4 asistencije.

Bajern želi i da od svoje košarkaške sekcije napravi velesilu kakva je u fudbalu, ali prošle sezone nije uspeo da prekine dominaciju Bamberga, koji je osvojio svoju treću uzastopnu titulu, odnosno šestu u poslednjih sedam godina. Tim iz Minhena je poslednju titulu osvojio pre tri godine, svoju treću u istoriji i prvu posle skoro 60 godina.

"Bajern je jedan od najvećih sportskih brendova na svetu. Projekat koji su mi predstavili trener Saša i Marko (Pešić), što je bilo vrlo privlačno i zato sam odlučio  da dođem ovde", rekao je Mačvan za klupsku televiziju po dolasku.

Srpski reprezentativac je zamoljen da se kratko predstavi, što je i učinio.

"Ja sam porodični čovek. Oženjen sam, imam ćerku i psa, volim da se šetam mnogo. Van terena provodim vreme sa njima i to je to u suštini, ništa posebno", rekao je popularni "Mačva" uz osmeh.

"Osvajao sam titule gde god sam igrao. Imam mnogo trofeja, mislim da je jedna od najvažnijih stvari koje donosim je znanje kako se pobeđuje. Nadam se da će tako biti i ovde", rekao je Mačvan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke