Uvećana srpska kolonija u Lionu

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.08.2014.
01:35
Izvor: Sportske.net

Srpska kolonija u ženskom košarkaškom klubu Lion uvećana je za još jednog člana, pošto će Marini Maljković naredne sezone asistent biti Miloš Pađen.

sem
sem

Povezane vesti

Maljkovićeva i Pađen su dugo sarađivali u Partizanu, koji je pod njihovim zajedničkim vođstvom imao jednu od najdominantnijih sezona u istoriji srpske košarke. ’Crno-bele’ su u sezoni 2012/13 osvojile trofeje u regionalnoj ligi, domaćem prvenstvu i Kupu Srbije bez ijednog poraza.

Pađen je prošle sezone bio u stručnom štabu Radivoja Koraća, koji je osvojio titulu u regionalnoj ligi i prvi trofej šampiona Srbije u istoriji kluba. Upravo ti uspesi, kao i njegov rad poslednjih godina bili su preporuka da ga Maljkovićeva pozove u reprezentaciju, a potom i da joj pomogne u Lionu.

"Čast mi je što ću ponovo sarađivati sa Marinom. Ono što je uradila u Lionu prošle sezone je vredno poštovanja. Drago mi je što ću imati priliku da joj pomognem u nastavku te priče, uz nadu da ćemo zajedno napraviti veliki korak napred" istakao je Pađen.

Pored Maljkovićeve, srpsku koloniju u Lionu čine i Milica Dabović i Marina Marković, koje su produžile ugovor sa francuskim klubom. Srpska selektorka je prošle godine napravila pravi bum u francuskoj košarci, pošto  je ekipu Liona dovela do petog mesta.

Pred pripreme za novu sezonu Lion se suočio sa problemima, pošto je klubu pretilo izbacivanje u drugu diviziju. Tačnije, klub je izbačen u treći rang takmičenja, zbog finansijskih nepravilnosti, ali je posle žalbe upućene Olimpijskom komitetu Francuske presuđeno da Lion ipak ostane u eliti.

Nova sezona u francuskom šampionatu počinje sredinom oktobra, a Maljkovićevu prvo očekuju izazovi sa reprezentacijom na Svetskom prvenstvu u Turskoj od 27. septembra do 5. oktobra. Naš nacionalni tim se nalazi u grupi D sa Kinom, Angolom i Sjedinjenim Državama.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke