Uniks traži trenera, Radonjić na listi želja

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 25.05.2017.
13:42
Izvor: Sportske.net

Strateg Crvene zvezde mt:s Dejan Radonjić naći će se na iskušenju po završetku tekuće sezone pošto su pojedini klubovi već pokazali želju da ga dovedu u svoje redove.

Epa/Alejandro Garcia
Epa/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Jedini srpski predstavnik u Evroligi još uvek nije završio sezonu, ali se već sada spekuliše o tome da li će Dejan Radonjić ostati u Crvenoj zvezdi.

Strategu crveno-belih na leto ističe ugovor što otvara pitanje da li klubovi koji bi u svojim redovima voleli da vide Dejana Radonjića imaju šanse da ga angažuju.

Specijalizovani portal "Eurohoops" preneo je da se Dejan Radonjić nalazi na listi želja ruskog Uniksa, kluba koji je i pored velikih ulaganja ostao bez viđenijih rezultata u Evroligi i regionalnom šampionatu.

Uniks je u ligaškom delu elitnog klupskog takmičenja zauzeo pretposlednju poziciju na tabeli sa skorom 8-22, a u VTB ligi ga je eliminisala Lokomotiva Kubanj što znači da klub iz Kazanja naredne sezone neće igrati Evroligu.

Problem je u tome što Uniks sada "visi" i za mesto u Evrokupu i to su činjenice koje ruskom klubu otežavaju posao u potrazi za novim trenerom.

Među trenerima koji se navode kao kandidati za klupu Uniksa, pored Dejana Radonjića nalaze se još Ainars Bagackis, Andrea Trinkijeri, ali i odlazeći trener Barselone Jorgos Barcokas.

Favorit je Ainars Bagackis, bivši pomoćnik Dejvida Blata i doskorašnji trener Makabija iz Tel Aviva. Bagackis je slobodan i to je ono što ga stavlja ispred Radonjića, Trinkijerija i Barcokasa.

Dejan Radonjić je do sada napravio sjajne rezultate sa Crvenom zvezdom mt:s, a zbog činjenice da se naredne sezone fajnal-for Evrolige igra u Beogradu i da su crveno-beli već osigurali mesto u eliti, očekuje se da crnogorski stručnjak ostane u klubu sa Malog Kalemegdana barem još jednu sezonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Old_school
Thursday, 25.05.2017
21:30

Sve pare dati da Radonja ostane. Uspostavio je sistem i sa prosecnim igracima pravi rezultat.

avatar
Manitu
Thursday, 25.05.2017
17:01

Na kraj Unix, slabo