Unikaha kao 'Feniks' - Iz pepela do trofeja i Evrolige!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 05.04.2017.
22:22
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Unikahe napravili su čudesan preokret u trećem meču finalne serije Evrokupa i pobedom u Valensiji stigli do trofeja ali i do plasamana u Evroligu.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Finalna serija Evrokupa podarila nam je fantastičnu treću utakmicu u kojoj su Valensija i Unikaha odlučivali o titulu ali i o plasmanu u Evroligu.

Valensija je vodila tokom čitavog meča i bila na odličnom putu da uzme trofej i kartu za evropsku elitu, ali je Unikaha u poslednjoj deonici napravila čudesan preokret.

Ekipa iz Malage slavila je u Valensiji rezultatom 63:58 (18:22, 12:11, 13:21, 19:4) i sa 2:1 u finalnoj seriji osvojila prvi trofej u Evrokupu koji sa sobom nosi i mesto u Evroligi!

U junaka utakmice izrastao je Džamar Smit koji je "prespavao" prvo poluvreme, ali je zato u drugom bio nerešiva enigma za domaće.

Valensija je na startu poslednjeg kvartala imala 13 poena prednosti koje je Unikaha istopila za šest minuta igre, a ispostavilo se da je ta serija gostiju potpuni izbacila iz meča domaći sastav.

Na dva i po minuta pre kraja Džamar Smit postiže trojku i donosi prednost Unikahi koja je do kraja uspela da odoli i da osvoji titulu u Evrokupu.

Dejan Musli ni večeras nije igrao zbog povrede, a Nemanja Nedović je svojoj ekipi pomogao sa 6 poena, 2 skoka i 4 asistencije. Najefikasniji pojedinac pobedničkog tima bio je Alberto Dijaz sa 12 poena, pratio ga je Džamar Smit sa 10 poena i 3 asistencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dusko
Thursday, 06.04.2017
14:31

Bravo Nedo majstore!!!

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 05.04.2017
22:39

Neverovatna utakmica, Unikaha je apsolutno zasluzeno osvojila i postala ucesnik EL sledece sezone. Uprkos svim problemima, povrede izrazito vaznog centra Muslija bez kojeg su igrali finala, iskljucenja Omica u 3 deonici, minusa od 13 poena protiv dosta iskusnijeg tima. uspeli su velikom borbom i zeljom da nadoknade sve to. Sut im je proradio kada je bilo najpotrebnje, pokazali su veliku psiholosku stabilnost, i nisu se dali isprovocirati. Jos draze mi je zbog naseg Zvezdasa Nedovica koga su konstantno napadali, i najodvratnije zeleli sukob sa njm...svojevremeno sam ga video na red bul basket turniru, apsolutno je miran i lik na mestu, gradjom je prilicno sitan i uopste nije neko ko ulazi u probleme, tako da to sve govori koliko je Martinez odvratan kada napada takvog igraca...Unikaha je pokazala ono sto treba imati da bi bio Evroligas, odredjena timska hemija, igracka inteligencija i psihicka cvrstina. Bice EL strasno zanimljiva sledece sezone, pravo osvezenje nakon ovakve lige sa 4 turska tima bez duse i lepote u njihovoj igri...

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Thursday, 06.04.2017
08:20

Ono kad dobijes plus od mene za komentar.

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Wednesday, 05.04.2017
22:28

20:4 je bilo u poslednjoj.