Umorni Jokić skakao do besvesti, odlični "profesor" Bjelica!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 31.03.2016.
08:51
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić i isceđen pruža sjajne partije, konačno smo videli pravog Bjelicu. Bobi bez promašaja u maloj roli protiv Pelikansa. Šampion se izvukao u Juti, San Antonio napravio rekord, proslaviće uz šolju kafe!

Beta
Beta

Povezane vesti

Denver je iskoristio noćas sve nevolje Memfisa i odneo pobedu iz Tenesija. Odličan je bio Vil Barton sa 25 poena, Jokić veoma dobar, 9 koševa (4 od 6 šut) i čak 14 skokova. Lovernj je ubacio 12 poena, Nurkić se i dalje oporavlja od bolesti. Za "Grizlije" ovo je četvrti poraz u nizu, usamljen u pokušajima da nešto promeni Zek Rendolf sa 26 poena.

Ostaju peti na Zapadu, ali je Portland na samo dve pobede zaostatka. Uz Marka Gasola, nije bilo ni Konlija, a nedostajao je i Brendon Rajt.

Jokić je prema mišljenju kouča Melouna iscrpljen. Duga sezona uzima traga.

"Vidim mu u očima, umoran je",
komentarisao je Meloun.



Sparsi su dobili 38. meč u sezoni kod kuće, postavili rekord jer je računajući i prošlu taj niz 47 trijumfa u seriji na domaćem terenu. Usput izjednačili i klupski rekord u broju pobeda u jednoj sezuni. San Antonio je prema očekivanju savladao desetkovane Pelikanse, Dankan, Leonard i Manu Đinobili su se vratili u ekipu. Argentinac je bio najefikasniji sa 20 poena. Marjanović je igrao nešto manje od 9 minuta, pogodio je oba šuta, uz 4 poena, uhvatio je 3 lopte. U jednoj situaciji je kraj trojice protivničkih igrača zakucao.

Inače, Popović je rekord odbacio kao nebitnu stvar.

"Nebitno, evo da popijemo jednu kafu u ime rekorda",
u svom stilu je komentarisao "Ludi Srbin".



Nemanja Bjelica je, uz Taunsa, bio najbolji igrač Minesote u porazu od Klipersa. "Vukovi" su dobacili tek do 79 poena, ali je Srbin postigao 14, uz to imao i 7 skokova, njegova najbolja partija u poslednjih nekoliko meseci. Domaćin se ispromašivao, enigma za Rubija je Kris Pol, plej Klipersa je ubacio 20 poena, imao 16 asistencija i 8 skokova.

Za iznenađenje večeri pobrinuli su se Lejkersi. U Los Anđelesu je pao Majami, i to u produžetku. Džulijus Rendl je "udicom" rešio pitanje pobednika na dve sekunde do kraja overtajma- Džordan Klarkson je ubacio 26 poena za domaće, koliko i Vejd na drugoj strani. Brajant je igrao manje od 9 minuta, promašio šest od sedam šuteva i posle prve četvrtine nije se pojavljivao na terenu, praktično sav je bio u ledu, zbog bolova u kolenima i ramenu. Dragić je za Hit ubacio 11 poena, imao 9 asistencija, imali su šansu sa sirenom, ali je Džo Džonson promašio.



Produžetak i u "slanoj državi". Golden Stejt je odneo pobedu posle velike borbe i nastavio poteru za rekordom Čikago Bulsa iz 1996. Stef Kari je ubacio 31 poen, Klej Tompson pogodio ključnu trojku u finišu regularnog dela i doneo produžetak. Posle toga nije bilo dileme, Hejvard je dao 21 poen za Džez, sada su izjednačeni na sedmom mestu sa Hjustonom u očajničkoj borbi za doigravanje. Sami su krivi, u poslednjoj četvrtini su promašili 10 od 14 bacanja i dozvolili šampionu da ih stigne.

Dalas je stigao Hjuston i Jutu pobedom protiv Niksa. Junak je bio Barea koji je polaganje prelomio duel sa Njujorkom. Mavsi su uspeli da stignu prednost rivala, omaleni plej je ubacio 26 poena, još jednom je pokazao da zaslužuje mnogo više prostora. Barea je ubacio 44 poena u poslednja dva meča dok menja povređenog Derona Vilijamsa. Gosti bez Porzingisa, Melo je brojao do 31, ali i napravio ključnu grešku u finišu. Novicki je nastavio da promašuje, pogodio je 9 od 50 šuteva u poslednja dva meča, ali Dalas je oba pobedio.

"Prihvatam, meni su važnije pobede", kaže legendarni Nemac.

Torontov rekord, 50 pobeda u sezoni, nijedna generacija Reptorsa, ni ona Karterova nije uspela u tome. Kanađani su protiv Atlante u jednom od istočnih derbija poveli sredinom prve četvrtine i prednost nisu ispustili do kraja. DeRozan je ubacio 26 poena za Toronto koji je drugi na Istoku, kasne dve pobede za vodećim Kavsima.

Težak poraz za Vašington u smislu šansi za plej of, čini se da će posle tri godine prvi put ostati bez doigravanja. Nisu našli noćas rešenje za Kazinsa, ubacio im je 29 poena, imao 10 skokova, 5 ukradenih lopti, 4 blokade, "Zver" se razgoropadila. Vizardsi su novim porazom četvrtim u pet mečeva, bitno smanjili svoje šanse, kasne za Indijanom 3 i po pobede na Istoku, teško će do 8. mesta.

Milvoki i Feniks odigrali su "prijateljsku", Kris Midlton je ubacio 26 poena, prelomio utakmicu u poslednjoj četvrtini. Mirza Teletović nije igrao zbog problema sa stomakom, a Sansi su opet pobedili sami sebe, napravili su 24 greške, u poslednje četiri utakmice na svakoj su prodali 20+ lopti, pa nije ni čudo što su imali više skokova i više poena u reketu od Baksa, a opet izhubili meč.

Rezultati:

Toronto - Atlanta 105:97
San Antonio - Nju Orleans 100:92
Dalas - Njujork 91:89
Memfis - Denver 105:109
Milvoki - Feniks 105:94
Minesota - Klipers 79:99
Juta - Golden Stejt 96:103 pr.
Lejkersi - Juta 102:100 pr.
Sakramento - Vašington 120:111

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zvezdasrbija
Thursday, 31.03.2016
20:27

Ovom Nurkicu vjecito nesto ili je povredjen ili bolestan!

avatar
ND_SD
Thursday, 31.03.2016
09:43

Bobi napravio korake, ali sta sve prolazi u NBA, ovo je cist pivot...(^_^)