Ukrajinke opet bolje od Marininih 'lavica', plasman na EP pod znakom pitanja

Autor: Boban Filipović
sreda 23.11.2016.
19:41
Izvor: Sportske.net

U poslednjem kolu kvalifiacione grupe D, Srbija je u Nišu poražena od Ukrajine rezultatom 82:88 (20:27, 19:22, 26:20, 17:19).

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

To znači da su naše devojke završile kao druge u grupi D, iza Ukrajinki koje su bile bolje u oba okršaja, i moraće da sačekaju konačan raspelt u ostalim grupama da bi saznale da li će se naći na Evropskom prvenstvu koje se sledeće godine održava u Češkoj.

Gošće iz Ukrajine su bolje otvorile meč u niškom 'Čairu', nakon prvih deset minuta napravile prednost od sedam poena, škripalo je u odbrani naših reprezentativki, primile su naše 'Lavice' čak 27 poena u ovom periodu.

U drugom kvartalu Ukrajinke su još više povisle prednost, otišle na dvocifren plus i na veliki odmor otišle sa 10 poena višla.

Treća deonica je bila najbolji period igre aktuelnih šampionki Evrope, uspele su da istope prednost rivalki i da u oslučujućih deset minuta užu sa samo četiri poena zaostatka, ali Ukrajina već početkom poslednje četvrtine ponovo stiče dvocifrenu prednost i bez većih problema privodi utakmicu kraju.

Jagupova, koja uopšte nije izlazila iz igre je bila najbolja na utakmici sa 22 poena, 8 skokova i 7 asisetncija, Zaritska je ubacila četiri trojke i brojala do 20, naturalizovana Amerikanka Mos je meč završila sa postignutih 18 poena.

U redovima srpske reprezentacije najefiaksnija Sonja Petrović sa 24 poena, Ana Dabović je postigla 17, Jelena Milovanović 15, a Tijana Ajduković imala dabl-dabl učinak od 13 poena i 10 skokova.

Valja dodati da danas u timu Marine Maljković nije bilo Amerikanke Danijel Pejdž, jedne od bitnijih igračica na prethdna dva velika takmičenja, na kojima su naše reprezentetivke osvojile evropsko zlato i olimpijsku bronzu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Luka Laban db
Wednesday, 23.11.2016
22:12

a sta je sa amerikankom?

avatar
Rockstar
Wednesday, 23.11.2016
20:43

Kako mi je krivo zbog ovog poraza,bolja smo ekipa od njih i to mnogo bolja.Razbila nas ona 100 kilasica sama