Udovičić Turcima: "Pronađite i kaznite ubicu!"

Autor: Beta Beta
subota 22.11.2014.
20:15
Izvor: Beta

Ministar omladine i sporta zatražio je od turskih vlasti da hitno pronađu i sankcionišu osobu koja je u petak uveče lišila života navijača Crvene zvezde Telekom u Istanbulu.

Beta/VojskaSrbije/Ds
Beta/VojskaSrbije/Ds

Povezane vesti

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da očekuje da Turska po hitnom postupku identifikuje i sankcioniše počinioce ubistva 25-godišnjeg navijača Crvene zvezde u Istanbulu.

"Očekujem od nadležnih organa Turske da sprovedu istragu po hitnom postupku, da utvrde odgovornost svih za ovu tragediju i sve počinioce najoštrije kazne. Siguran sam da celokupna i domaća i svetska javnost, ne samo sportska, to očekuje od Turske", rekao je Udovičić.

Navijač Crvene zvezde Telekom ubijen je sinoć u Istanbulu u tuči koja je izbila pred duel Evrolige sa Galatasarajem.

"Činjenica da je neko izgubio život na sportskoj utakmici je najstrašniji i najtragičniji poraz za sport, nešto što je do to mere nedopustivo i tragično da moraju da se preduzmu sve mere kako se nikada više ovako nešto ne bi dogodilo u sportu", kazao je srpski ministar.

Udovičić je danas razgovarao sa turskim ministrom sporta Akifom Čagatau Kiličom, koji je izjavio saučešće porodici M.I. (25) i dodao da Turska sprovodi hitnu istragu povodom tog incidenta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke