Udovičić apeluje na navijače Zvezde da sportski navijaju

Autor: Beta Beta
četvrtak 15.01.2015.
13:34
Izvor: Beta

Ministar omladine i sporta javno je pozvao sve učesnike sutrašnje sportske priredbe u 'Kombank Areni' da košarkaški meč između Zvezde i Galatasaraja protekne u duhu fer-pleja.

Beta/VojskaSrbije/Ds
Beta/VojskaSrbije/Ds

Povezane vesti

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić apelovao je danas na navijače Crvene zvezde da pre, tokom i nakon košarkaške utakmice sa Galatasarajem u Evroligi dostojanstvenim ponašanjem pošalju poruku pravog fer-pleja i ukazao im da u sportu nema mesta nasilju.

"Na sutrašnjem meču moramo da pokažemo dostojanstvo i pravo sportsko navijanje. Apelujem na navijače da svojim ponašanjem pošalju poruku da za nasilje nema mesta u sportu i da tragičan dogadjaj, kakav je ubistvo navijača Marka Ivkovića, više nikada, nigde ne sme da se ponovi", rekao je Udovičić, navodi se u saopštenju Ministartstva omladine i sporta.

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 21 čas u Beogradskoj areni igraju protiv Galatasaraja, utakmicu trećeg kola Grupe E Top 16 faze u Evroligi.

Sve ulaznice za meč su rasprodate.

Utakmica privlači veliku pažnju zbog sukoba navijača u Istanbulu u novembru, uoči prethodne utakmice dva kluba i ubistva navijača Crvene zvezde.

"Turska je učinila sve da se slučaj reši, uhvatila je ubicu, a na Srbiji je zadatak da sutra garantuje bezbednost svima u Areni. Preduzete su sve neophodne mere kako bi meč protekao bez problema, uključene su sve bezbednosne službe na nivou republike i grada, povećan je broj ljudi u obezbedjenju", rekao je Udovičić.

Posle dva kola u Grupi E Zvezda nema nijednu pobedu, a Galatasaraj je ostvario skor od pobede i poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke