Ubedljivi Real, poraz Kuće, sigurna Valensija, odlični Nedović

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.12.2014.
16:58
Izvor: Sportske.net

Ovog vikenda igra se 12. kolo španske ACB lige, a Zvezdin prvi rival u Top 16 fazi Evrolige danas je bio vrlo ubedljiv. Pobedila i Valensija, Nemanja Nedović u usponu forme.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaši madriskog Reala prekinuli su danas seriju od dva vezana poraza na domaćoj sceni, posle kojih su čak počele i spekulacije o smeni trenera Pabla Lasa i ponudi za Sašu Đorđevića.

Kraljevski klub je danas odigrao prema očekivanju, na svom terenu je savladao Rio Naturu sa 91-73, što je deseta pobeda Madriđana u 12 odigranih kola.

Real je praktično ključni deo posla odradio u prvoj četvrtini, koju je dobio sa 24-7, a onda do kraja uspešno održavao vođstvo.

Serhio Ljulj sa 20 i Andres Noćoni sa 17 poena bili su najbolji u pobedničkoj ekipi, a pratio ih je Kampacu sa 11.

Sigurna na svom terenu je bila i Valensija, koja je sa 101-92 savladala ekipu Gran Kanarije. Odličan je bio naš Nemanja Nedović sa 18 poena, za 22 minuta u igri, a pratili su ga Lončar i Sato sa po 17. Vladimir Lučić je odigrao 14 minuta i za to vreme ostvario učinak od 9 poena i dva skoka.

Saragosa je takođe na svom terenu savladala evroligaša Unikahu sa 82-76, bez Raška Katića u ekipi, ali uz 13 poena odličnog Jelovca. Iznenađenje je poraz Laboral Kuće, koja je poklekla na gostovanju Mursiji rezultatom 93-88.

Nemanja Radović je bio jedan od najboljih u pobedničkoj ekipi sa 17 poena, a Davis Bertans je kod gostiju upisao 14 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke