U16 - Langović vodio Srbiju do 1/4 finala EP!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 15.08.2017.
15:56
Izvor: Sportske.net

Na Evropskom prvenstvu koje se igra u Podgorici, naša kadetska reprezentacija je uspela da savlada Nemačku i da se plasira u četvrtfinale.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Kadetska reprezentacija Srbije uspela je da slavi protiv Nemačke u okviru osmine finala Evropskog prvenstva u Podgorici sa 59:55.

Naši su odmah stavili do znanja Nemcima da su bolji tim, poveli su sa 9:2, ali su Nemci počeli krajem prve četvrtine da sustižu mlade "orlove", ali nisu uspeli u tome pošto je na semaforu pisalo 15:17.

Poveli su Nemci početkom druge deonice, ali je onda proradio Langović, doveo je našu reprezentaciju uz pomoć Pažina do 25:33. Ipak, Nemci su ponovo uspeli da se održe u meču, nisu dozvolili našoj reprezentaciji da se odvoji, a poenima van Slotena su došli i do 35:33.

Pažin, Živanović i Karapandžić su vratili +7 za Srbiju pred kraj treće deonice, a kada je Langović sredinom poslednje deonice doneo Srbiji prednost od +9, mislili smo da smo na pragu plasmana u četvrtfinale.

Nemci se sa dve uzastopne trojke vraćaju u meč, ali su naši ostali pribrani i izdržali do samog kraja za konačnih 59:55.

Van Sloten sa 13 poena je bio najbolji u Nemačkoj, dok je Langović sa 18 poena i 20 skokova (9 ofanzivnih) dominirao danas. Pored Langovića, jedino je još Pažin bio dvocifren sa 15 poena.

U četvrtfinalu čekamo pobednika duela Estonija-Španija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke