U susret derbiju - Zvezda je ''jedna i jedinstvena''!

Autor: Darko Mitrović
subota 28.02.2015.
12:02
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Predsednik Crvene zvezde Telekom još jednom je odgovorio onima koji uporno tvrde da je tim koji predvodi Dejan Radonjić ''neka druga Zvezda''...

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Ekipa Crvene zvezde Telekom je ove sezone, bar u njenom dosadašnjem delu, ostvarila zacrtane ciljeve, ali ono pravo tek predstoji - borba za još dva trofeja koja crveno-belih proteklih godina nisu uspevali da osvoje - trofej ABA lige i titula prvaka Srbije.

Ali, i pored svih sjajnih rezultata ove sezone, plasmana u Top 16 fazu Evrolige, liderske pozicije u ABA ligi i trofeja Kupoa Radivoja Koraća (trećeg uzastopnog), rezultati ekipe koju sa klupe predvodi Dejan Radonjić često se omalovažavaju parolama da je ova Zvezda zapravo FMP.

U najnovijem intervjuu za ''Kurir'', Nebojša Čović je po ko zna koji put odgovorio na te tvrdnje, iznoseći svoju argumentaciju da je Zvezda ''jedna i jedinstvena''.

''Postoji samo Crvena zvezda! A ti koji to pričaju, ili ništa ne razumeju, ili zbog svojih kompleksa prema Zvezdi ne žele da razumeju. Crvena zvezda sprovodi plan reorganizacije, sportska funkcija se odigrava preko Crvene zvezde Telekom, a još jedan nivo koji imamo kao razvojni klub je KK FMP. Zvezda je jedna i jedinstvena i tako funkcionišemo, ma šta ko pričao'', poručuje Čović.

On je takođe reagovao i na sve češće kritike na račun trenera Radonjića, kao i pozive na njegovu smenu posle svakog od (malobrojnih) neuspeha Zvezde ove sezone.

''Od onih koji kritikuju jedino cenim mišljenje Žeravice, a lako mogu da prepoznam montirane intervjue i to me uopšte ne uzbuđuje'',
poručuje Čović.

Prvi Čovek Zvezde tvrdi i da mu je ''svejedno'' ko će biti rival crveno-belima u polufinalu plej-ofa, dodaje da je u korektnim odnosima sa predsednikom Partizana Predragom Danilovićem, sa direktorima Todorićem i Šilobadom...

''Kad je reč o treneru, to prepuštam trenerima...''
, dodaje Čović.

On se još jednom osvrnuo i na nedavnu polemiku sa prvom čovekom Mega Leksa Miškom Ražnatovićem, tvrdeći da je tada samo želeo da pohvali motivaciju Meginih igrača protiv Zvezde u finalu Kupa Koraća.

''Potpuno podržavam koncept Mege u kome prepoznajem ideje nekadašnjeg FMP. Očigledno, u Megi postoje igrači koji imaju potencijal za Zvezdu'', poručio je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke